Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 42/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το «μαϊμού» βιογραφικό του καθηγητή της Ιατρικής

Αυτεπάγγελτη έρευνα με αφορμή το δημοσίευμα των «Ν.Α.»
Ακόμα να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διατάχτηκε από τον πρύτανη εδώ και δυόμιση μήνες
-Καθυστερεί λόγο της εμπλοκής ξένων πανεπιστημίων, 
τονίζει ο κ. Γεροθανάσης
panepisthmiako_nosokomeio

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει τελικά η υπόθεση με την παραποίηση του βιογραφικού ενός καθηγητή του τμήματος της ιατρικής του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, την οποία αποκάλυψαν οι «Ν.Α» πριν από σχεδόν ένα μήνα. Ο

Πενήντα χρόνια εργάτες στη Γερμανία

Γερμανία - Έκλεισαν 50 χρόνια από την υπογραφή 
της γερμανο-ελληνικής σύμβασης εργασίας
Έκλεισαν φέτος 50 χρόνια από την υπογραφή της γερμανο-ελληνικής συνθήκης για την απορρόφηση εργατών στη βαριά βιομηχανία της χώρας. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), η συμφωνία έφερε τον τίτλο «Σύμβαση περί επιλογής και τοποθετήσεως Ελλήνων εργατών εις γερμανικάς επιχειρήσεις» και το ερώτημα που θέτει είναι: τι

Χωρίς βιβλία στο πτυχίο

Η πορεία προς τη δημιουργία του Πολυτεχνείου Ιωαννίνων δεν είναι εντελώς… ίσιωμα και τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στην περίπτωση της Αρχιτεκτονικής.
Οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής που αναμένεται να είναι ένα από τα πολυτεχνικά τμήματα αφού φυσικά αλλάξει η μορφή του, συναντούν διάφορα προβλήματα, ειδικά όσοι από αυτούς

Σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα: Η «Μύρτις» του Πελοποννησιακού Πολέμου επιστρέφει στην Αθήνα του 21ου αιώνα

Από το ΑΝΑΓΩΓΗ
Και το όνομα αυτής... «Μύρτις». Ο λόγος για το κοριτσάκι, που έζησε στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου και το οποίο μάς περιμένει από τις 15 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για να μας «μιλήσει» για την αρχαία Αθήνα.
Η πρώτη του παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή (ώρα 19:30) στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.