Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Ο Ελληνας δάσκαλος «Ατανάσι» και πάλι κοντά στους Καλλάς


Της Ζωγιας Kουταλιανου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταφθάσει στην Αθήνα, πιθανότατα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, έπειτα από οκτάμηνη ομηρία στα χέρια των Ταλιμπάν, στα βουνά του βόρειου Αφγανιστάν, ο «δάσκαλος των Καλλάς» Θανάσης Λερούνης, που αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις στις οποίες ενεπλάκησαν και οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, αλλά και του Αφγανιστάν.

Αναπαράσταση της μάχης των Θερμοπυλών

Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;

Πανικός στις χρηματαγορές
Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;  Πού είναι κάποιος ΣΩΤΗΡΑΣ; Δε φαίνεται στον ορίζοντα, προς χάρη κάποιων ... κερδοσκόπων. Χρυσές εποχές για τους κερδοσκόπους! Ποιος μπορεί να παραμένει ψύχραιμος σε μια τέτοια κατάσταση; Σηκώνονται τα μαλλιά της κεφαλής τους και η τρίχα του δέρματός τους, όλων των Ελλήνων, σαν βλέπουν πώς μάς "μαδάνε" σαν μανταρίνια οι ανάλγητοι κερδοσκόποι. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πού θα

Στην κόψη του ξυραφιού το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα

Με τα… ψέματα συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων στην Κόνιτσα, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενεί ανήλικους οικονομικούς μετανάστες στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.
Τα οικονομικά προβλήματα που πριν λίγους μήνες οδήγησαν δεκάδες ανήλικους Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη στέγη του

Κρατικοποίηση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί σε «κρατικοποίηση» των αιολικών πάρκων που γίνονται μέσα στη θάλασσα (offshore), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».
Το Δημόσιο θα είναι εκείνο που θα πραγματοποιεί τις μελέτες και στη συνέχεια θα διεξάγει διαγωνισμούς ανά περιοχή για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Την τελευταία περίοδο, μετά και τις εξαγγελίες της υπουργού παιδείας κ. Διαμαντοπούλου σε ό,τι αφορά το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών, παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια από το σύλλογο Αδιόριστων και Ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αφενός να αναγάγουν τα ζητήματα που τους

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ"ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του πρώτου «πράσινου» κτιρίου που θα στεγάσει το 8ο δημοτικό σχολείο Συκεών, στη συνοικία της Εθνικής Αντίστασης. Το κτίριο έχει μελετηθεί βάσει της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, με μικρή κατανάλωση ενέργειας και με περιβαλλοντικό σχεδιασμό και ευαισθησία. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.550.000