Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΗ

Ρεπορτάζ : Νίκος Μάστορας
(από ΤΑ ΝΕΑ)


΄Ενα... τετραπλό νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση και θέτει τις βάσεις για το Νέο Σχολείο παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Πρόκειται για ένα... πολυνομοσχέδιο με τέσσερις θεματικές

1960-2010 - 50 χρόνια Έλληνες στην Γερμανία - μία επιτυχημένη ιστορία δύο εθνών

Εκδηλώσεις
Υπό την αιγίδα του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Δρος. Χορστ Κέλερ, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Δρος. Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Χριστόφια. Με την υποστήριξη του Υπουργού Ενσωμάτωσης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ. Εφέτος κλείνουν 50 χρόνια από τότε που υπεγράφη η σύμβαση πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και

Ξανά πρόεδρος ο Κ. Αλεξίου

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα  Αρτινού 
Θυελλώδης υπήρξε η συνάντηση των 16 νεοεκλεγέντων μελών της Πανηπειρωτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΠΕΑΚ), στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η εκλογή νέου προεδρείου και βεβαίως το ποιος θα καταλάμβανε το αξίωμα του προέδρου στην κορυφαία οργάνωση της ηπειρώτικης αποδημίας.

«Όχι» στις προτεινόμενες εκπαιδευτικές αλχημείες

Του Γιώργου Τρούλη* 
      Βιώνουμε, ίσως, τις δυσκολότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών (μετά τη μεταπολίτευση) στην Ελλάδα. Το σημερινό, κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό πάζλ συντίθεται α) με την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας (κλείσιμο επιχειρήσεων, εκτόξευση της ανεργίας, υπερδανεισμός κ.α.) β) με την εικόνα μιας Ελλάδας οικονομικά μη βιώσιμης στα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΘΟ ΣΚΑΡΓΙΩΤΗ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ
 Δευτέρα 19-4-2010 
    Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των  Ηπειρωτών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμέρκων, την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων  και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Ηπειρώτη συγγραφέα Μάνθου Σκαργιώτη, «Ένα κλειδί, τρεις πόρτες».

Έρχεται το "νέο σχολείο"

Τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση θα φέρει το νέο τετραπλό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζεται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. 
 
Πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο με τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες αφορούν εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λίφτινγκ στον Νόμο Πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, αναδιάρθρωση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των κολεγίων.

Παυλίνα Παμπούδη

Πολιτισμός λογοτέχνες
"ποιητικές   βραδιές της Τετάρτης"  
στο «Ζουμ» 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ποιητική εκδήλωση Τετάρτης 
14 Απριλίου 2010 στο «Ζουμ» 
Στην ποιήτρια   
Παυλίνα Παμπούδη
είναι αφιερωμένη η «ποιητική βραδιά της Τετάρτης»
στην μπουάτ  της Πλάκας «Ζουμ».