Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Πώς θα γίνει η αυτοαξιολόγηση των σχολείων

Από το:ΑΝΑΓΩΓΗ

Τα στελέχη που θα συγκροτήσουν το σώμα «επιθεωρητών» στο οποίο θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου φιλοδοξεί να αναδείξει το υπουργείο Παιδείας από τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης που ξεκινάει άμεσα στα σχολεία της χώρας. Ηδη εγκύκλιος έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία, από το περιεχόμενο της οποίας και προκύπτει ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία αξιολόγησης θα έχουν οι σχολικοί σύμβουλοι των σχολείων.

Κάτω από τον πήχη στα ΑΕΙ!

Στήνουμε βιομηχανία παραγωγής αγράμματων φοιτητών

 ΄Οταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης τα προγράμματα σπουδών αναβαθμίζονται καθημερινά
Τις πρώτες επιφυλάξεις για το σχέδιο «τέσσερα σε ένα» που εισηγήθηκε η υπουργός Παιδείας στο υπουργικό συμβούλιο διατυπώνουν στην “Π” στελέχη της εκπαίδευσης που ζητούν να δοθούν διευκρινίσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Πέντε μαθητές λυκείων στην 4η Ολυμπιάδα Αστροφυσικής του Πεκίνου.


 Πέντε μαθητές λυκείων είναι οι φετινοί νικητές του 15ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 
4η Αστρονομική Ολυμπιάδα, τον Σεπτέμβριο στο Πεκίνο.
Πρόκειται για τους:
Ορφέα Βουτυρά από το 1ο Τοσίτσειο Εκάλης και 
τον Γιώργο Λιούτα από το 1ο Λύκειο Τρικάλων, που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση, 
την Δέσποινα Παζούλη από το 3ο Λύκειο Δράμας, 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ 

      Την Τρίτη 13-4-10 συνήλθε σε σώμα το νέο  Δ.Σ. της ΠΣΕ που αναδείχθηκε  από τις εκλογές της 29-3-10 με μοναδικό θέμα την συγκρότηση προεδρείου.
      Μετά  από μυστική ψηφοφορία η σύνθεση του προεδρείου είναι:
      Πρόεδρος                     Κώστας Αλεξίου
      Α’  Αντιπρόεδρος          Γιώργος Οικονόμου

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ...

Δεκατέσσερις ελληνορωμαϊκοί τάφοι που χρονολογούνται τον τρίτο αιώνα π.Χ. ήρθαν στο φως στη διάρκεια ανασκαφών από Αιγύπτιους αρχαιολόγους σε περιοχή όπου έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί ένα κέντρο νεότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Πολιτισμού, οι τάφοι εντοπίστηκαν στην όαση Μπαχαρίγια, η οποία βρίσκεται 300 χλμ. νοτιοδυτικά του Καΐρου.