Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !...

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΡΕ, ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ !...

 Από τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
 Το δικαίωμα στη μόρφωση – κάθε βαθμίδας και επιπέδου – τόχουν όλα τα παιδιά, όποιου κι αν είναι κι απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Το κράτος οφείλει να παρέχει σ΄ όλους τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς περιορισμούς. Στην Ελλάδα σ΄ αυτή την πρόσβαση μπαίνουν εμπόδια, επειδή δεν κατέστη δυνατή η δημιουργία τόσων σχολών, αιθουσών και διδακτικών μηχανισμών, ώστε, όλα τα παιδιά – απόφοιτοι λυκείου – που θέλουν, να εισέρχονται στην Α.Ε.

To ΤΕΙ Ηπείρου χαιρετίζει το πολυνομοσχέδιο για το Νέο Σχολείο

Το ΤΕΙ Ηπείρου με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το Νέο Σχολείο από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την ταυτόχρονη επικείμενη κατάργηση της «βάσης του 10», ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαρά Νικοπούλου : Τι είναι η Πατρίδα μας

Η συγκινητική ομιλία της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις 14/4 στο Porto Palace. Η Χαρά Νικοπούλου έδωσε τη δική της εκδοχή στο τι είναι η Πατρίδα μας δίνοντας έτσι έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο πόνημα της Θ. Δραγώνα.  Η Δασκάλα του Έβρου

Βρέθηκε τάφος 3.300 χρόνων!

Ομάδα Αιγυπτίων αρχαιολόγων ανακάλυψε 
στη βορειοανατολική 
περιοχή Ισμαηλία τον τάφο ενός 
βασιλικού γραμματέα ηλικίας 3.300 ετών...
Ο τάφος, ηλικίας τουλάχιστον 3.300 ετών, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Τελ Ελ Μασχούτα, 120 χλμ. ανατολικά του Καΐρου, ανήκε στον Κιν Αμίν, έναν βασιλικό γραμματέα που κατείχε

Τέλος καλό! Όλα καλά;

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα  Αρτινού 
Χωρίς σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση, αλλά με 4 νέα πρόσωπα συγκροτήθηκε το νέο εντεκαμελές προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας που θα διαχειρίζεται τα θέματα της αποδημίας για τα επόμενα τρία χρόνια.