Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

EΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και εξέλιξής τους, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δασκάλων και των καθηγητών με την υπουργό Παιδείας.

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, με τον Θ. Λερούνη

Ομογένεια / Ελλάδα
Συνάντηση με τον δάσκαλο, Θανάση Λερούνη, ο οποίος εκρατείτο όμηρος από τους Ταλιμπάν και απελευθερώθηκε πρόσφατα, είχε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες της

Έλληνες στη Γερμανία:50 χρόνια

Πέρασαν κιόλας 50 χρόνια; Σαν να ήταν χτες!
 
Από τη ζωή των πρώτων Ελλήνων στη Γερμανία

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων, από τη μέρα που υπογράφηκε η Ελληνογερμανική  Σύμβαση και άνοιξε ο δρόμος για τη μετανάστευση των Ελλήνων στη Γερμανία, θεωρώ υποχρέωσή μου να παραθέσω ορισμένες πτυχές από τη ζωή τους στη βιομηχανική χώρα. Τα παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο (υπό έκδοση) "Από τη ζωή των Ελλήνων  στη Γερμανία". Στο χρονικό διάστημα, μετά το β΄ παγκόσμιο πόλεμο κι εν όψει του βιομηχανικού θαύματος, η τότε Δυτική Γερμανία, ήταν υποχρεωμένη να βρει εργατικά χέρια. Στις αρχές της

Δείτε λοιπόν πώς θα γινόταν το μάθημα πιο ενδιαφέρον!!!!!!

Από το Teacher

Παιδί, μόνο στο σπίτι, παχαίνει...

Όταν οι γονείς απουσιάζουν, τα παιδιά τρώνε 
διαρκώς λιπαρά και ζαχαρούχα προϊόντα
Όταν οι γονείς λείπουν, τα παιδιά παχαίνουν και δύσκολα αδυνατίζουν. 
Αυτό διαπιστώνει μελέτη της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά που παρακολούθησαν πρόγραμμα απώλειας βάρους. 
Σύμφωνα με τη μελέτη, παρά τη ραγδαία αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια, μόνο λίγα παιδιά

Κυκλαδικός πολιτισμός (II).

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Συνάντηση της Υπουργού με τους εκπαιδευτικούς
 Σε θετικό κλίμα εξελίχθηκε η συζήτηση της υπουργού Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Άννας Διαμαντοπούλου, και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τους εκπροσώπους των αναπληρωτών καθηγητών για το θέμα της προϋπηρεσίας τους. Όπως τόνισε η υπουργός στο τέλος της συνάντησης, «δεν πρόκειται να χαθεί η προϋπηρεσία κανενός εκπαιδευτικού.

Κατάλογο με τις ¨κλεμμένες¨ αρχαιότητες υπέβαλαν εφτά χώρες

Από την ΑΝΑΓΩΓΗ  
Τη δημιουργία ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει τις αρχαιότητες τις οποίες ζητούν να επιστραφούν κατά προτεραιότητα αποφάσισαν οι χώρες που συμμετείχαν στη διεθνή διάσκεψη στο Κάιρο για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων. Επτά χώρες -η Αίγυπτος, η Συρία, η Γουατεμάλα, η Νιγηρία, η Ελλάδα, το Περού και η Λιβύη- από τις 22 που

Ανατροπές με αναταράξεις

ΠΑΙΔΕΙΑ Καταργείται η βάση του 10, 
αλλαγές σε προσλήψεις - αξιολογήσεις
 

Στην κατάργηση της βάσης του 10 προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, επιφέροντας την πρώτη μεγάλη ανατροπή στο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση.