Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Αλλαγές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2011;
Του Χρήστου Κάτσικα

Η πρόσφατη παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ – ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» από το Υπουργείο Παιδείας ανέδειξε δυο σημαντικά θέματα με αποδέκτες δεκάδες χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Πρώτον τους νέους όρους πρόσληψης στη σχολική εκπαίδευση και δεύτερον τις αλλαγές στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών ο οποίος γίνεται κάθε δυο χρόνια.
Όσον αφορά στους νέους όρους πρόσληψης των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, με την ψήφιση του

ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ'!ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Λογισμικό που χρησιμοποιεί μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου και δύναται να... μαντέψει 
τι σκέφτεται ένας άνθρωπος, παρουσίασε 
σε έκθεση τεχνολογίας μεγάλη εταιρεία.
Η τεχνολογική καινοτομία της Intel Corp. μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον, προκειμένου να βοηθηθούν ανάπηροι άνθρωποι, που αδυνατούν να επικοινωνήσουν με άλλον τρόπο, ενώ μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ελέγχου της τεχνολογίας με το μυαλό μας.

24ωρη των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις των μαθητών


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 
 
Με 24ωρη απεργία μέσα στις εξετάσεις των μαθητών ΤΕΕ αποφάσισαν να αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αλλάζει τον τρόπο πρόσληψης και εξέλιξής τους, ενώ απειλούν να τινάξουν στον αέρα και τις Πανελλαδικές...

Γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν ενστικτωδώς στην αδικία

Αμερικανοί νευροεπιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, για πρώτη φορά, ανακάλυψαν μια περιοχή του εγκεφάλου που αντιδρά στην αδικία και την ανισότητα, οδηγώντας τους ανθρώπους να ικανοποιούνται όταν μοιράζονται εξίσου το διαθέσιμο πλούτο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσφέρουν σε άλλους μερικά από τα δικά τους χρήματα.

Κάτω τα όπλα από τους καθηγητές

 "Αγαπητό Τρωκτικό καλησπέρα.
Θα ήθελα να προσθέσω κι'εγώ τη φωνή μου σ'εκείνες των συναδέλφων καθηγητών, αδιόριστων και διορισμένων, που ξαφνικά βρέθηκαν αποδιοπομπαίοι τράγοι σ'εναν άνισο αγωνα, χωρίς λόγο...