Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς στην παρέλαση της Νέας Υόρκης

 Από τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ
Για 72η χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν η ελληνική παρέλαση με τη συμμετοχή 111 τμημάτων από ελληνορθόδοξες κοινότητες, σχολεία, ομοσπονδίες, συλλόγους, φοιτητικές οργανώσεις, οργανισμούς και εταιρίες. Δεκάδες χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος ή παρακολούθησαν τη μεγαλειώδη παρέλαση.

Όνειρα σε άλλη γλώσσα"...Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία.


H ταινία "Όνειρα σε άλλη γλώσσα" Προβάλλεται στην ΑΘΗΝΑ Ταινιοθήκη της Ελλάδος την Παρασκευή 16 Απριλίου 22:30 και την Δευτέρα 19 Απριλίου 19:00 στην ΕΒΔΟΜΑΔΑ FOG DOC fogfilms.or. Από τις 15 έως τις 21 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα ντοκιμαντέρ που

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση
Οι εκδόσεις Αιγαίας σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου
του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου 
«Αγαπώ τη δυσλεξία σου»,
τη Δεύτερα 26 Απριλίου 2010 και ώρα 8 μ.μ.,
στο Μetropolis Live Stage
(Πανεπιστημίου 54 και Εμμανουήλ Μπενάκη, 3ος όροφος).
Το βιβλίο προλογίζει
η συγγραφέας-φιλόλογος Δήμητρα Σοφιανού.
Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη και Νίκος Ψαρράς.
Συνοδεύει στο πιάνο ο συνθέτης Φίλιππος Περιστέρης.
Συντονίζει η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Λύκου.
Κι ένα μικρό ταξίδι με τη φωνή του Βαγγέλη Δούβαλη.

Ελληνικά ΑΕΙ: Γραμμή παραγωγής πιστοποιημένων τενεκέδων...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 
“Η ποιότητα του πανεπιστημίου μετριέται περισσότερο από το είδος του μαθητή που θα ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ από αυτό παρά από το είδος που θα εισαχθεί» ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΙΜΠΙ (Αμερικανός ακαδημαϊκός). Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που ο Ρομπερτ Κιμπί μέσα σε μιάμιση κυριολεκτικά γραμμή παραθέτει το βασικό κριτήριο ποιοτικής αξιολόγησης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά και τον προσανατολισμό που αυτή πρέπει να έχει. Επικεντρώσου σε αυτό που βγάζεις σου λέει. Δες το «προϊόν» Σύγκρινέ το με την «πρώτη ύλη» που πήρες για να το παρασκευάσεις σύγκρινέ το με αυτό που είχες θέσει ως «στόχο» να βγάλεις, και έχεις ένα αλάνθαστο ποιοτικό κριτήριο του εκπαιδευτικού έργου σου.

Το πάχος είναι χειρότερο απο το κάπνισμα

Η παχυσαρκία ξεπέρασε το κάπνισμα, 
ως η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου, 
για πρώτη φορά στην Αυστραλία. 
Νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη Δυτική Αυστραλία και τα οποία αναμένεται να επιβεβαιωθούν σ' ολόκληρη τη χώρα, δείχνουν ότι η συμβολή του υπερβολικού πάχους στην κακή υγεία έχει διπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια και το 2006 ήταν η κύρια αιτία για το 8.7% όλων των ασθενειών.