Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Βίντεο από την φύση ... Φανταστικό , απίστευτο , τρομερές εικόνες .


Οι μέλισσες νόμισαν ότι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην επίθεση μιάς παρέας Ιαπωνικών Hornets. Δεν ήξεραν όμως για την δύναμη της άπω ανατολής. Τριπλάσιες στο μέγεθος , πιο δυνατές , πιο  επιθετικές και αιμοβόρες κατακρεουργούν ένα σμήνος ολόκληρο ... και στο τέλος πιθανό να κλέβουν το μέλι ΚΑΙ τη βασίλισσα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

H Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) 
Από το Katse - kala
H Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εντυπωσιακές -και… ολίγονψυχεδελικές- εικόνες του ήλιου που τράβηξε το νέο δορυφορικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (Solar Dynamics Observatory), στόχος του οποίου πρωτίστως είναι να δώσει τη δυνατότητα στους επιστήμονες στο μέλλον να προβλέπουν έγκαιρα τις επερχόμενες καταστροφικές ηλιακές καταιγίδες.
    Αν και δεν έδωσαν ακόμα λεπτομέρειες, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ήδη μαθαίνουν νέα πράγματα από τις παρατηρήσεις του νέου δορυφόρου που εκτοξεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου πάνω σε ένα πύραυλο "Άτλας" και ήδη έστειλε στη Γη εντυπωσιακές έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και σύντομα βιντεοκλίπ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ανεργία σαρώνει τους νέους με ποσοστό ρεκόρ άνω του 30%

Συνολικά τον Ιανουάριο ανήλθε στο 11,3% 
του εργατικού δυναμικού
Από το: ΑΝΑΓΩΓΗ


Αλλα 62.022 άτομα προστέθηκαν στη στρατιά των ανέργων σε έναν μόνο μήνα, τον Ιανουάριο του 2010, ανεβάζοντας έτσι την ανεργία στο 11,3% από 10,2% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009. Εξάλλου σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 101.440 άτομα.

Ανατροπές για 300.000 εκπαιδευτικούς

Τι αλλάζει στις προσλήψεις- Αυξάνεται το ωράριο 
για να καλυφθούν τα κενά 
 
Σε ριζικές αλλαγές στους όρους πρόσληψης, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και στο ωράριο των μόνιμων εκπαιδευτικών προχωρά το υπουργείο Παιδείας.
Δεκαεπτά χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι δεν θα βρουν θέση φέτος στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Η ΑΡΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΑΡΕΤΗ ΕΣΤΙ ΜΕΣΟΤΗΣ ΔΥΟ ΚΑΚΙΩΝ
Με την παραπάνω φράση ορίζει ο αεί Παμμέγιστος Πανεπιστήμων Αριστοτέλης την ΑΡΕΤΗ. Η ηθική του φιλοσοφία καθίσταται κατανοητή μόνον εάν κατανοηθούν πρώτα οι ηθικές αρετές, οι οποίες συνιστούν την ανθρώπινη ηθική ουσία.
Πιο συγκεκριμένα ο Αριστοτέλης γράφει: Έστιν άρα η αρετή έξις προαιρετική εν μεσότητι ούσα τη προς ημάς, ωρισμένη λόγω και ω αν φρόνιμος ορίσειεν. Εδώ προσδιορίζει ξεκάθαρα την αρετή ως

Οι πολύτιμες Ιατρικές υπηρεσίες του Ελβετού Louis-André Gosse στην Ελλάδα του Καποδίστρια

Από το ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


O Louis-André Gosse γεννήθηκε στην Γενεύη Ελβετίας το 1791 από πατέρα φαρμακοποιό. Χάρις την οικονομική στήριξη του πατέρα του σπούδασε Ιατρική στο Παρίσι, όπου αναγορεύθηκε και διδάκτωρ της ιατρικής σχολής. Το 1820 εγκαταστάθηκε στην Γενεύη όπου εξάσκησε το Ιατρικό επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα όμως ασχολήθηκε με την πολιτική εκλεγόμενος αντιπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος.

Η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση...

 Γράφει η Χριστίνα Νικηταρά *
 στο PRESS-GR
Η αξιολόγηση περνά πάντα από τον δρόμο της αυτοαξιολόγησης. Μόνο που όταν υφίσταται ιεραρχία αυτή οφείλει να αρχίζει από την κορυφή και όχι από τη βάση.΄Ετσι δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα για την αμοιβαία εμπιστοσύνη στη διατύπωση των κρίσεων, στην πρόοδο της εκπαιδευτικής δημοκρατίας, στην βελτίωση της σχολικής ζωής.

Μύρτις, μια Αθηναία 2.440 χρόνων

Για να μαθαίνουμε την Ιστορία μας
Η Μύρτις γεννήθηκε γύρω στο 440 π.Χ. Εκείνη την εποχή είχε ολοκληρωθεί η ανέγερση του Παρθενώνα και το μικρό κορίτσι μεγάλωσε κάτω από τη σκιά του λαμπρού ναού της θεάς της πόλης. Όμως η θεά Αθηνά δεν προστάτευσε τη Μύρτιδα. Σε ηλικία 11 χρόνων, η Μύρτις υπήρξε ένα από τα θύματα του λοιμού που έπληξε την πόλη.