Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Οι μαθητές αφήνουν μετεξεταστέους τους καθηγητές τους

 Ζητούν περισσότερη συζήτηση στην τάξη, σεβασμό, χρήση νέων τεχνολογιών, αξιολόγηση με βάση τις επιδόσεις τους 
και να μην υπάρχει προκατάληψη απέναντί τους 
Τους καθηγητές τους στο «θρανίο» βάζουν οι μαθητές και τους ζητούν: Περισσότερη συζήτηση στην τάξη. Σεβασμό στην προσωπικότητά τους και στα μαθητικά τους συμβούλια. Χρήση των νέων τεχνολογιών στο μάθημα. Η αξιολόγησή τους να αφορά τις επιδόσεις τους και να μην επηρεάζεται από άλλες παραμέτρους. Να μην υπάρχει προκατάληψη απέναντί τους με κριτήρια όπως η εμφάνιση, η κατάθεση της γνώμης τους κ.ά.

Τι αλλάζει στον ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Έρευνα του Χρήστου Κάτσικα (ΤΑ ΝΕΑ)

 Μετά τη μεταβατική περίοδο προσλήψεων και με αναμορφωμένο περιεχόμενο θα πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ). Η μοριοδότηση θα αφορά για πρώτη φορά, εκτός των άλλων, τη γνώση ξένων γλωσσών και πληροφορικής. Προϋπόθεση της συμμετοχής των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό θα είναι πλέον το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας ή το μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγικήτις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης. 

Αθανάσιος Διάκος

 Από το:about my Lamia
 189 χρόνια, συμπληρώνονται σήμερα από τον Μαρτυρικό θάνατο του Ρουμελιώτη πρωταγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,Αθανάσιου Διάκου ( Αθανάσιος - Νικόλαος Μασσαβέτας ).
ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Η Ελλάδα υψηλά στις προτιμήσεις των Ελβετών τουριστών

Με τίτλο «Για τους Ελβετούς οι διακοπές θα είναι φέτος κατά 20% φθηνότερες εξαιτίας της διολίσθησης του ευρώ» και υπότιτλο «Η Ελλάδα υψηλά στις προτιμήσεις», η εφημερίδα ΝΖΖ δημοσίευσε στις 19 Απριλίου άρθρο για τις επιπτώσεις της διολίσθησης του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, που κάνει ελκυστικότερες τις διακοπές των Ελβετών στο εξωτερικό.  Τα τρία μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Ελβετίας, Kuoni, Tui Suisse & Hotelplan υπολογίζουν ότι οι διακοπές για τους

Ετσι ήταν η αρχαία Ιωλκός

Γλυκερία Υδραίου στα: ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΝΕΑ

Τη μυθική Ιωλκό «έχτισαν» με την βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας Γερμανοί επιστήμονες, αξιοποιώντας με πολύ μεγάλη ακρίβεια και προσοχή τα στοιχεία που προέκυψαν από την αρχαιολογική έρευνα, στο πλαίσιο μιας καινοτόμας πρωτοβουλίας. Η ψηφιακή αναπαράσταση της μυθικής Ιωλκού με τους μεγάλους δρόμους, τα εντυπωσιακά ανακτορικά