Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Γιγαντιαίοι CERN πάνω από τα σύννεφα!!!

Επιταχυντές σωματιδίων δεν δημιουργούνται μόνο από Ευρωπαίους επιστήμονες αλλά και από την ίδια τη φύση. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, οι ηλεκτρικές καταιγίδες που μαίνονται 40 χιλιόμετρα πάνω από τα κεφάλια μας, δημιουργούν στενές ακτίνες ηλεκτρονίων με ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Για να δημιουργηθεί ένας φυσικός επιταχυντής στον ουρανό,

Πρώτη η ΠΑΣΚ στο ΤΕΕ

Άλλαξαν οι συσχετισμοί στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, 
καθώς τις χθεσινές εκλογές, τις κέρδισε η ΠΑΣΚ
Συγκεκριμένα, στις εκλογές για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ με 518 ψήφους και 36,07% πήρε την πρώτη θέση, ενώ η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών σημείωσε μεγάλη πτώση που την έφερε στη δεύτερη θέση με 319 ψήφους και 22,21%. Η Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ πήρε 184 ψήφους και 12,81% και ακολούθησαν η ΔΚΜη-ΔΑΠ και συνεργαζόμενοι με

Βραβεύει την Ελλάδα Μελβούρνης η FIFA

Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ωκεανίας θα πάρει από την FIFA η Ελλάς Μελβούρνης. Στις 11 Μαΐου, η ομάδα της ελληνικής ομογένειας θα τιμηθεί σε εκδήλωση της FIFA, που θα γίνει στο Λονδίνο. Η Ελλάς ιδρύθηκε το 1959 στη Μελβούρνη από Έλληνες μετανάστες και έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα Αυστραλίας, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, και άλλες δύο το Κύπελλο Αυστραλίας. Μάλιστα, εκπροσώπησε την Αυστραλία στο πρώτο παγκόσμιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Βραζιλία, παίζοντας απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Βάσκο ντε Γκάμα.