Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Γερμανία: Ανθρώπινη αλυσίδα χιλιομέτρων κατά των πυρηνικών

 Από την ΑΝΑΓΩΓΗ
Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα περίπου 120χλμ στη βόρεια Γερμανία ανάμεσα στα πυρηνικά εργοστάσια Μπρουνσμπίτελ στον ποταμό Ελβα και Κρίμελ κοντά στο Αμβούργο, δυο ημέρες πριν από την 24η επέτειο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνόμπιλ (Ουκρανία).
Η συμβολική αυτή ενέργεια με την ονομασία "Αλυσιδωτή

Ελληνική Μυθολογία: Ιάσονας, ο μονοσάνταλος Η Αργοναυτική εκστρατεία (1)

 Ο Ιάσονας ήταν γιος του βασιλιά της Ιωλκού, Αίσονα και της Πολυμήδης, αρχηγός της Αργοναυτικής εκστρατείας. 
Πριν απ’ αυτή διακρίθηκε στην εξόντωση του Καλυδώνιου κάπρου. Άνηκε στην οικογένεια των Αιολιδών της Ιωλκού. 
Ο πατέρας του, θέλοντας να προστατέψει τον Ιάσονα από τις επιβουλές του σφετεριστή Πελία, προσποιήθηκε ότι ο Ιάσονας είχε πεθάνει, ενώ κρυφά και μέσα στη νύχτα τον οδήγησε στον Κένταυρο Χείρωνα, στο βουνό Πήλιο, όπου ο Ιάσονας εκπαιδεύτηκε στο σώμα και το πνεύμα. 

ΙΑΣΩΝΑΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 1 ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Να γίνουν καλύτεροι από μένα οι μαθητές μου»

Η κα Λίλα Μαραγκού
Η κα Λίλα Μαραγκού, η αρχαιολόγος και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν είναι ξένη στα Γιάννενα. Για την ακρίβεια, είναι πολύ οικείο πρόσωπο, είτε για τους κατά καιρούς φοιτητές της που συμμετείχαν στις δια ζώσης αναπαραστάσεις των Κούρων στο μάθημά της, τη δεκαετία του ’90, είτε για τους συναδέλφους της που ξαναβρήκε χθες, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΔΩΔΩΝΗ" DÜSSELDORF

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
 Το χορευτικό του Συλλόγου 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Αντάμωμα του Ηπειρώτικου Συλλόγου «ΔΩΔΩΝΗ» του Düsseldorf.
    Μεγάλη  επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Αντάμωμα του Ηπειρώτικου Συλλόγου «ΔΩΔΩΝΗ» του Ντύσσελντορφ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου Ελληνορθόδοξο  Ενοριακό Κέντρο του Düsseldorf.
    Ο Πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Ιωάννα Αθανασίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο νέο και ανανεωμένο Δ.Σ. του Συλλόγου και τόνισε ότι καλεί όλους τους Ηπειρώτες του Ντύσσελντορφ και της περιοχής να πλαισιώσουν το Σύλλογο για να μπορέσουν όλοι μαζί να τον αναβαθμίσουν. Κατόπιν το λόγο πήρε ο

Νέες εκτιμήσεις ότι οι πλανήτες σαν τη Γη αφθονούν στο γαλαξία μας

Από την ΑΝΑΓΩΓΗ
Οι βραχώδεις και υδάτινοι κόσμοι σαν τον πλανήτη μας πιθανότατα βρίσκονται εν αφθονία στο σύμπαν, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά χρησιμοποιεί μια νέα προσέγγιση για να απαντήσει το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να βρούμε πλανήτες-αντίγραφα της Γης;". Η νέα μελέτη εστιάζει στους "λευκούς νάνους", νεκρά πια άστρα, και στα ίχνη που έχουν αφήσει στις ατμόσφαιρες τους τα χημικά

TO 2012 ME NEOYΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline


To 2012 -με νέο πλαίσιο- θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις.  Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε ότι τίθεται ως βασική προϋπόθεση για το διορισμό σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ή την πρόσληψη αναπληρωτών, όπου προκύπτουν κενά, πέραν του προβλεπόμενου τίτλου σπουδών, η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μετά την εξασφάλιση πιστοποιητικού παιδαγωγικής - διδακτικής επάρκειας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΡΧΙΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 
Ο ΕΞΑΝΤΑΣ
http://dermitzodimitris.blogspot.com/
ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ 
ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ