Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Εννέα νέους πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα, που φαίνεται πως κινούνται σε ανάποδη κατεύθυνση σε σχέση με την κίνηση του μητρικού τους άστρου, ανατρέποντας την καθιερωμένη θεωρία για το πώς σχηματίστηκαν και πώς κινούνται οι πλανήτες γύρω από τα άστρα τους, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων. Ειδικότερα,  σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αντίθετα με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, που όλοι μιμούνται την κίνηση του ήλιου μας, δύο από τους νέους εξωπλανήτες κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την περιστροφή του άστρου τους.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, άσκησε η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Α΄Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ. Κάνει λόγο για «ρυθμίσεις ατάκτως ερριμμένες» και σημειώνει ότι «ένα τέτοιο νομοσχέδιο μόνο νύχτα μπορούσε να κατατεθεί».

26 τμήματα ΑΕΙ με πτυχία σταθερής αξίας

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα στις προτιμήσεις των υποψηφίων διατηρούνται τα τελευταία χρόνια οι σπουδές Οικονομίας και Διοίκησης. Και είναι αλήθεια ότι παρά τις γενικότερες δυσκολίες για την επαγγελματική αποκατάσταση και με δεδομένη τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας και της ετεροαπασχόλησης, πολλά από τα τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δημιουργούν

Τετράωρες στάσεις εργασίας από δασκάλους - νηπιαγωγούς

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Οι στάσεις θα επαναληφθούν αύριο, την Παρασκευή και την 3η Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση του δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ΔΟΕ . Αύριο  Πέμπτη, εν τω μεταξύ, στις 6 μ.μ., διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Δυσλεξία και ανάγνωση


Επειδή το παιδί με δυσλεξία δεν καταφέρνει να διαβάζει ολόκληρα τα κείμενα του αναγνωστικού του, είναι απαραίτητο να ασκείται στο σπίτι του σʼ ένα κομμάτι κειμένου με λίγες γραμμές και αυτό να διαβάζει την επομένη στην τάξη. Αυτό θα γίνεται, μετά από συνεννόηση γονέων - δασκάλου, για να αποφεύγονται «αισθήματα κατωτερότητας», στα μάτια των συμμαθητών του. Να σημειωθεί ότι το παιδί με δυσλεξία, αποφεύγει την

ΑΡΧΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ... ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΕΝΘΕΤΟ!!!

Αρχαιολόγοι στην Ιταλία εντόπισαν τα ερείπια ενός ναού του 6ου π.Χ αιώνα, τα οποία παρέχουν στο πίσω μέρος των πλακών τους, λεπτομερείς οδηγίες της κατασκευής τους! Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους,  σχεδόν κάθε μέρος της κατασκευής, που βρέθηκε κοντά στην πόλη Ποτένζα, έχει οδηγίες για το πώς και πού θα πρέπει να τοποθετηθεί! Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων κάνουν λόγο για αντιγραφή της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής, καθώς το σημείο ήταν πόλος έλξης των εμπόρων από την Αρχαία Ελλάδα που εγκαταστάθηκαν στη Σικελία τον 8ο αιώνα π.Χ.  Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους λοιπόν, οι προ-Ρωμαϊκοί λαοί θέλησαν να κοπιάρουν την ελληνική αρχιτεκτονική, και έχτιζαν τα κτήρια τους με βάση τις οδηγίες των ελλήνων εμπόρων που είχαν εγκατασταθεί εκεί. 'Ετσι λοιπόν κάθε κομμάτι της κατασκευής περιείχε σύμβολα για το που θα τοποθετηθεί, έτσι ώστε το αρσενικό μέρος του κομματιού να ταιριάζει επακριβώς με το “θηλυκό” μέρος και να έχει την ελληνική τεχνοτροπία.
Όπως και να χει, οι αρχαιολόγοι το έχουν βαφτίσει ως το “ΙΚΕΑ” της εποχής!!! 

kapistri