Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πώς έφτασε το νερό στην γη;

Το νερό στην γη έφτασε απο ενα παγωμένο αστεροειδή που βρισκόταν σε τροχιά γύρο απο τον ήλιο μεταξύ Άρη και Κρόνου.Αυτό υποστηρίζει η έκθεση απο το περιοδικό Nature.Ένας αστεροειδής περίπου 479 εκατομμύρια χιλιόμετρα που κρατούσε μεγάλες ποσότητες πάγου στον πάτο του.Αυτά τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα έρευνας που δυο ομάδες επιστημόνων έκαναν και

Κρυφτό μέσω ΑΔΕΔΥ από ΟΛΜΕ για απεργία σε πανελλαδικές

Συνεχίζουν το “κρυφτό” σχετικά με το να θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων οι συνδικαλιστές καθηγητές της ΟΛΜΕ. 
Αν και την Πέμπτη(29/4) σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) και οι καθηγητές (ΟΛΜΕ), εξήγγειλαν κινητοποιήσεις , εξέφρασαν παράλληλα την πρόθεσή τους να μην απεργήσουν μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Μαΐου. Όμως τα μέλη της ΟΛΜΕ

Eντοπίστηκε νερό σε αστεροειδή

Για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες παρατήρησαν νερό σε παγωμένη μορφή, καθώς και πολύπλοκες οργανικές ουσίες, πάνω σε ένα αστεροειδή και συγκεκριμένα στον «24 Θέμις», ένα τεράστιο βράχο διαμέτρου 200 χιλιομέτρων που βρίσκεται σε τροχιά σε απόσταση περίπου 480 εκατ. χλμ. από τον ήλιο, στη ζώνη μεταξύ του Άρη και του Δία.