Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

"Γή της επαγγελίας" η Κύπρος για Έλληνες εκπαιδευτικούς

Από το:astrofegia  
Στροφή προς την Κύπρο κάνουν χιλιάδες Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί αναμένοντας διορισμό.
Καλύτερος μισθός και γλώσσα προσελκύουν τους Ελλαδίτες, οι οποίοι θα δώσουν πλέον μεγάλη μάχη με τους Κυπρίουςσυναδέλφους τους για μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση.
4.828 πολίτες Ευρωπαϊκών χωρών στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την Ελλάδα, περιμένουν τη σειρά τους για διορισμό στα σχολεία της Κύπρου.

«Το μεταπτυχιακό μού κάνει... κακό»

«Θα έλεγα ότι είμαι σε καθεστώς ανεργίας.Εχω κάνει σπουδές Κοινωνιολογίας και Εγκληματολογίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, αλλά οι πόρτες είναι όλες κλειστές.Η μοναδική σχετική δουλειά που είχα, ήταν σε πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας,σε ξενώνα για εφήβους με εναντιωματική συμπεριφορά.Επειτα από δύο χρόνια λειτουργίας, οι ξενώνες έβαλαν λουκέτο- είχαμε φθάσει σε σημείο να είμαστε, ως εργαζόμενοι,απλήρωτοι επί ενάμιση χρόνο. Δούλεψα ένα φεγγάρι στο βιβλιοπωλείο του “Ελευθερουδάκη”,

Αλλαγές στις προσλήψεις για τους εκπαιδευτικούς

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
Από το ΕΘΝΟΣ
Ο διορισμός των εκπαιδευτικών διενεργείται με βάση τη σειρά τους στον τελικό πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών και τις δηλωθείσες προτιμήσεις.
Mε νέες «εκπλήξεις» κατατέθηκε την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - Καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην Εκπαίδευση».