Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Πάμε ένα ταξίδι με την...μηχανή του χρόνου;

Είναι άραγε δυνατό στο μέλλον να ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο; Κι όμως ίσως αυτό γίνει και μάλιστα σύντομα.
 Σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ, ναι. Ο διάσημος βρετανός αστροφυσικός, στην εκπομπή με τίτλο «Στο Σύμπαν με τον Στίβεν Χόκινγκ» η οποία θα μεταδοθεί στις 9 Μαΐου από το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel, υποστηρίζει ότι ένα δυνητικό ταξίδι στον χωρόχρονο μπορεί κάποτε να γίνει πραγματικότητα. Και να ανοίξει απίθανους ορίζοντες στην ανθρωπότητα, δεδομένου ότι ο πλανήτης Γη καταστρέφεται συστηματικά από την κλιματική αλλαγή.

'Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ', ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Την διαβεβαίωσή του, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων, ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στον «κλυδωνιζόμενο λαό» εξέφρασε με ανακοίνωσή του σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έχει ως εξής:   «Με αφορμή τα δύσκολα μέτρα και την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας, αισθάνομαι την ανάγκη να

ΣΤΗΝ ΝΤΡΙΜ ΤΙΜ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΣΚΑΡΓΙΩΤΗΣ

Ψυχές μαραγκιασμένες
από δημόσιες αμαρτίες
Παρουσιάστηκε το νέο του μυθιστόρημα  «Ένα κλειδί, τρεις  πόρτες» 
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα  Αρτινού 
Πιο καλή παρουσίαση πνευματικού πονήματος  απ΄αυτή που έγινε στο νέο μυθιστόρημα του Ηπειρώτη συγγραφέα-Μονολίθι Ιωαννίνων-και καταξιωμένου εκπαιδευτικού Μάνθου Σκαργιώτη «Ένας κλειδί, τρεις πόρτες», δεν θα μπορούσε να γίνει.

Τα χρόνια της μεγάλης φυγής