Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

4 συμβουλές για ένα καλύτερο ύπνο...

Σας έχει σίγουρα συμβεί: Η ώρα είναι περασμένες 12, πρέπει να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί αλλά έχετε καταναλώσει αρκετές έως πολλές κούπες καφέ στη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα το νευρικό σας σύστημα να είναι σε εγρήγορση. Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό με την έννοια ότι είστε γεμάτοι ενέργεια, δεν είναι όμως ό, τι καλύτερο αν είναι περασμένα μεσάνυχτα και θέλετε κάποια στιγμή να κοιμηθείτε.

Τι αλλάζει στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο 
του υπουργείου Παιδείας

 Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής εισήχθη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Βασικότερη αλλαγή είναι ότι θα μοριοδοτείται με διπλάσιο αριθμό μορίων ο τρίτος χρόνος προϋπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, προβλέπεται επίσης:
- Αύξηση των μορίων για το βαθμό του πτυχίου, για τους πολύτεκνους και για τους εκπαιδευτικούς με παιδιά με αναπηρία. Δηλαδή διπλασιάζεται η μοριοδότηση για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση (από 0,50 σε ένα μόριο). Οι πολύτεκνοι αντί για πέντε παίρνουν έξι μόρια και οι εκπαιδευτικοί με παιδιά με αναπηρία παίρνουν από τρία, πέντε μόρια.

Σκέψεις..

Από αναγνώστη μας πήραμε τις παρακάτω σκέψεις 
και τις δημοσιεύουμε όπως μάς ήρθαν:
Τώρα τελευταία ακούω και βλέπω τόσα πολλά που με αγανακτούν σαν σκεπτόμενο άνθρωπο και αποφάσισα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας ,  αλλιώς θα πνιγώ από την οργή .
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό, το σίγουρο είναι ότι  όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με έβγαλαν από τη βόλεψη του καναπέ που τόσα χρόνια με  έχουν καθηλώσει  με τις προπαγάνδες τους και τον παπαγαλισμό τους.  Όχι ότι και πριν συμφωνούσα αλλά οι αντιδράσεις μου ήταν χλιαρές. Μετά

Μικροεπεισόδια στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, με βασικά αιτήματα την κατάργηση των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, την αποχώρηση της τρόικας και την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία.