Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Παίζοντας με τα παιδιά όλου του κόσμου..

Στα πλαίσια της Προπόνησης Ζωής μια ομάδα εθελοντών έχει αναλάβει το στήσιμο ενός θεατρικού και συγκεκριμένα το έργο είναι “ο μικρός πρίγκιπας”, το οποίο θα παιχτεί από παιδιά Ελλήνων και μεταναστών σε παιδιά Ελλήνων και μεταναστών.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, να παίξουν, να γελάσουν και να

N.Y.Times: να μείνουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο


Ένα ολόκληρο άρθρο αφιέρωσε ο Michael Kimmelman των New York Times για να επιχειρηματολογήσει για την παγκοσμιοποίηση της τέχνης και τους λόγους που πρέπει να παραμείνουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: "η τέχνη είναι για όλους" και "όλοι είμαστε φύλακες του παγκόσμιου πολιτισμού"
Μάλιστα, θεωρεί πως τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για την επιστροφή των γλυπτών είναι...
"εθνικιστικά, συμβολικά, χωρίς να σχετίζονται απλά με ιστορικό επαναπτρισμό".

Μια γυναίκα με θέληση σιδερένια

Το όνομά της είναι Sheila Radzevich, 32 χρονών.
Από τα 19της άρχισε να ζει ανεξάρτητη, έχει σχολή οδήγησης.
Πριν από τρία χρόνια, συμμετείχε στην αθλητική ομάδα Taekwondo, εξάλλου, τον επόμενο μήνα, θα έχει μαύρη ζώνη.
Δείτε την σε αγωνιστικές φωτογραφίες...

H Mάνα εν κρυόν νερόν και σο ποτήρ' κε μπαίν'.....

Αν και δεν είμαι Ποντία αυτό είναι ενα απο τα πιο αγαπημένα μου ποντιακά τραγούδια που διδάσκουν ήθος και αναφέρεται στη Μάνα! Αφιερωμενο  στις ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΡΆΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ!!

Τεράστια η σημασία της διαμόρφωσης θετικού σχολικού κλίματος

Φωτογραφία

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗέρευνα ξεκινά σύντομα από το Κυπριακό Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο. Για πρώτη φορά, οι ειδικοί θα διερευνήσουν μεταξύ άλλων το σχολικό κλίμα, καλώντας μαθητές και καθηγητές να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τη σπουδαιότητα του σχολικού κλίματος προέκυψε από τις εργασίες της Διάσκεψης του Παρισιού. Κύριοι συγγραφείς οι Rami Βenbenishtryκαι Ron Αstor, ενώ την προσαρμογή έκαναν ο πρόεδρος του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο Εric Debarbieuxκαι ο επιστημονικός υπεύθυνος του αντίστοιχου Κυπριακού Παρατηρητηρίου Μιχάλης Παπαδόπουλος.