Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Παλιότερο δάνειο(Χρήστος Παπαζήσης)

Από teacher
 Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, "συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος". Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:

Η 12χρονη που συγκίνησε..


Η 12χρονη Ιωάννα Τσάνη κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό διηγήματος αναμεσα στα παιδιά όλων των δημοτικών σχολείων των Γιαννιτσών, στέλνοντας ένα γράμμα στην γιαγιά της με θέμα "ξενοφοβία-ρατσισμός". Η μικρή που έκλεψε τις εντυπώσεις, κατάγεται απο την Σερβία. Στο διήγημα που στέλνει προς την γιαγιά της που ζει μόνιμα στην Σερβία, αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια στο σχολείο, μιλά για τη σχέση με τους συμμαθητές και τη δασκάλα της, για τις οικονομικές δυσκολίες της... οικογένειας της στην Ελλάδα. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα..

Η Διαμόρφωση μιας Νέας κοινωνικοπολιΤικής Ελλάδας

    Η Διαμόρφωση μιας Νέας κοινωνικοπολιΤικής Ελλάδας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΟΥΛΗ* 
 Zούμε σε μια εποχή, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και έρευνας για τις επόμενες γενιές. Κανείς φυσικά δεν θα προσδίδει, στην εποχή μας, το προσωνύμιο της «χρυσής εποχής». Αφήνω τον χαρακτηρισμό όμως στις επόμενες γενιές (πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών) επιστημόνων, οι οποίοι με την καθαρότητα της οπτικής τους και τη μη συναισθηματική εμπλοκή τους, θα αποδώσουν με μεγαλύτερη ευκρίνεια τον απαιτούμενο χαρακτηρισμό.
Αποδεικνύεται από την καθημερινή επικαιρότητα το μέγεθος της ιστορικότητας των στιγμών που βιώνουμε. Στιγμές που θα χαρακτηρίσουν τη μετέπειτα πορεία της ελληνικής κοινωνίας. Στιγμές που αναδεικνύεται περίτρανα πως η έννοια της δημοκρατίας συγχέεται με αυτή της ασυδοσίας, πως οι αγώνες των εργαζομένων στιγματίζονται από εγκληματικές ενέργειες, πως τα ΜΜΕ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εκάστοτε οικονομικοπολιτικής καθεστηκυίας. Στιγμές που φαίνεται ότι το ελληνικό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό στερέωμα φτάνει στα όρια της κατάρρευσης. Μια κατάρρευση που προικοδοτήθηκε από την ανευθυνότητα, τη διαφθορά και την απληστία.

Υποψήφιος Πρύτανης ο Επαμεινώνδας Τσιάνος

Ο Καθηγητής της Ιατρικής θα έχει 
ως υποψήφιους Αντιπρυτάνεις 
τους Σ. Γαλάνη, Στ. Νικολόπουλο 
και Κ. Πέτσιο
Και επίσημα ανακοίνωσε ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Επαμεινώνδας Τσιάνος την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Πρύτανης στις πρυτανικές εκλογές στα τέλη Μαϊου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Ο κ. Τσιάνος ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του αυτή έχοντας στο πλευρό του ως υποφήφιους Αντιπρυτάνεις τους Καθηγητές Σοφοκλή Γαλάνη, Σταύρο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Πρόγραμμα για δέκα χρόνια από τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Πρόγραμμα για δέκα χρόνια από 
τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη
Tο ψηφοδέλτιο του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη καταθέτει το πρόγραμμα δεκαέξι σημείων, πάνω στα οποία θα κινηθεί η «διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα βασικά εξ αυτών είναι η προστασία και διεύρυνση του δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και της συνεχούς χρηματοδότησης για την έρευνα, αλλά και η διαφάνεια και οι δημοκρατικές διαδικασίες στη διοίκηση, πράγμα που έχει αναφερθεί ως… δυσεύρετο, στην πολιτική που ακολούθησαν οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.