Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Χτυποκάρδια από αύριο στα θρανία!

Πρεμιέρα την Παρασκευή για τις πανελλαδικές

 Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ανοίγει αύριο η αυλαία, των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης για φέτος, ανέρχεται στις 84.690.
Η περίοδος των πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκινά στις 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, στις 31 Μαΐου, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερήσιων ΕΠΑΛ.

ΗΧΩ και ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ

Όταν γεννήθηκε ο Νάρκισσος, γιoς του ποταμού Κηφισού και της νύμφης Λειριώπης, ο μάντης Τειρεσίας προφήτευσε ότι θα ζήσει ως τα βαθειά γεράματα, γιατί δεν θα μάθει ποτέ τον εαυτό του. Σύμφωνα με μία από τις παραδόσεις ήταν τόσο όμορφος που κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία του. Ο Οβίδιος στο έργο του "Μεταμορφώσεις" αναφέρει ότι τον είχαν ερωτευθεί όλες οι νύμφες του δάσους.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Εποχή λιτότητας και περιορισμού της σπατάλης, που θυμίζει σύγχρονες εποχές, φαίνεται ότι διένυαν οι αρχαίοι Έλληνες στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Η λιτότητα αυτή αντικατοπτρίζεται χαρακτηριστικά στα ταφικά σύνολα της αρχαίας Πύδνας, που έφερε, πρόσφατα, στο φως η ΚΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η σωστική ανασκαφή σε αγροτεμάχιο που προορίζεται για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδας, στα βορειοδυτικά του οχυρωμένου οικισμού της αρχαίας Πύδνας, αποκάλυψε δύο

Μηδενίζεται ο μαθητής σε περίπτωση αντιγραφής

Απαγορεύεται «διά ροπάλου» η αντιγραφή με οιονδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει αυστηρότατες κυρώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο.
Αν ο μαθητής που εξετάζεται σε εθνικό επίπεδο φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο αντιγραφής ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από