Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Ψηφιακή περιηγήση στη ζωφόρο του Παρθενώνα

Η ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε έναν νέο δικτυακό τόπο που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Διαδικτύου για την ανάδειξη και προβολή πολιτιστικού περιεχομένου. Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, απευθύνεται τόσο στους επιστήμονες όσο και στο ευρύτερο κοινό.

«Σβήνουν» το μίσος από τα βιβλία

Νέα σχολικά εγχειρίδια χωρίς εχθρικές αναφορές και με έμφαση στα κοινά Ελλήνων και Τούρκων

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας 
 Η συγγραφή νέων σχολικών βιβλίων σε Ελλάδα και Τουρκία με στόχο να μειωθεί η εχθρότητα και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί, αλλά και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είναι δύο από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου με την τουρκάλα ομόλογό της κ. Νιμέτ Τσουμπουκτσού.

Φως στο τούνελ με αλλαγές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

-----------------
Φως στο τούνελ με αλλαγές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η εκπαίδευση είναι μια σύνθετη διαδικασία με πολλές παραμέτρους. Κυριότερος θεσμοθετημένος φορέας της είναι το σχολείο και δευτερευόντως(ως προς την προσφορά γνώσης και μόνο) η οικογένεια. Αυτά τα δύο πορεύονται παράλληλα και αλληλοσυμπληρώνονται.

Το Θέμα στην Νεοελληνική γλώσσα : "Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης"

 "Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης" είναι το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, σήμερα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Βατό και "γνωστό" θεωρείται το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Νεοελληνική γλώσσα.
Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών

Στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή (14/5).
Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.