Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

 Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Η αύξηση των ευρωπαϊκών χωρών που ακολουθούν το «ελληνικό μοντέλο» με τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας, ενόψει της έγκρισης από την Κομισιόν των προϋπολογισμών των χωρών του ευρώ, η συνέντευξη του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε τηλεοπτικό σταθμό, η πορεία των επαφών του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με την ελληνική κυβέρνηση και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι συστάσεις Ερντογάν προς τους δημοσιογράφους να μην

Τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Με τα μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, Φυσικής Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γενικής Παιδείας, Ιστορία Γενικής Παιδείας, συνεχίστηκανι σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Ενιαίων Λυκείων.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ !

Από το MINI MARKET


Οστρακισμός: η τιμωρία των πολιτικών

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των νέων μέτρων για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία για όσους έχουν ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση. Άλλωστε ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι “πρέπει να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος”. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τελικά, αλλά μπορούμε να δούμε πώς αντιμετώπιζαν οι πολίτες της αρχαίας Αθήνας τέτοιου είδους προβλήματα.