Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Ποιος φοβάται την (αυτo)αξιολόγηση του Σχολείου;

Του Στέφανου Καραμούτσιου

Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, που είχε ή έχει κάποια μικρή έστω σχέση με την Ελληνική Εκπαιδευτική πραγματικότητα, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι εδώ και πολλά χρόνια το Ελληνικό Σχολείο, παρά την ύπαρξη αναμφισβήτητα και εξαιρετικών εκπαιδευτικών που με αποστολική διάθεση προσφέρουν από το υστέρημα των δυνάμεών τους, ασφυκτιά στα αβαθή ενός τέλματος, που όσο περνά ο χρόνος τόσο και περισσότερο μεγαλώνει.Αποτέλεσμα είναι η απογοήτευση όλων όσων

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ! ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ!

Δύσκολα τα Μαθηματικά στις πανελλήνιες

Στα μαθήματα της Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν την Τετάρτη (19/05), στις πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
Σαφή χαρακτηρίζουν τα θέματα ελληνικής λογοτεχνίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι  όμως  επισημαίνουν ότι οι ερωτήσεις ήταν περισσότερες από προηγούμενες χρονιές, ενώ οι ασκήσεις απαιτούσαν καλή προετοιμασία.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οι δύο κούροι

 Τους δύο κούρους, που γλύτωσαν τελευταία στιγμή από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων, παρουσίασε σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ο υπ. Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
Η αρχαιοκαπηλία είναι ένα έγκλημα που δεν περνάει στη χώρα μας και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, δήλωσε ο υπουργός, παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου.

ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Αιωνόβια ζωή υπόσχονται από το 2012 οι επιστήμονες! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, ένα θαυματουργό χάπι, που θα είναι έτοιμο για...
κλινικές δοκιμές σε 2 χρόνια, θα εγγυηθεί ποιότητα ζωής και μετά την ηλικία των 100… Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν, το χάπι θα μιμείται τα γενετικά οφέλη τριών γονιδίων που μέσω ερευνών ανακαλύφθηκε ότι οδηγούν στη μακροζωία και θα λαμβάνεται προληπτικά από την ηλικία των 40 ή των 50 ετών, όμως θα απευθύνεται σε ήδη υγιή άτομα.