Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Μια γενοκτονία δίχως τέλος!!!

Του Νικηφόρου Βυζαντινού*
Μόλις τον Φεβρουάριο του 1994 εδεήθη έν τέλει ο τότε πολιτικός κόσμος να αναγνωρίσει επιτέλους το ολοκάυτωμα και την θυσία του ποντιακού ελληνισμού και της σωρίας των εγκλημάτων εναντίον του, απο το κεμαλικό καθεστώς και την εγκληματική συμμορία των νεοτούρκων (αλλά και τις αντίστοιχες συμμορίες των νεοελλήνων απο την εδή μεριά του Αιγαίου) οι οποίοι

Bring Them Back - Ελληνικά www.bringthemback.org


Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Σ.Ε.

Συνέλευση του νέου οργάνου της Πανηπειρωτικής
 Με πλήρη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη, της νέας περιόδου, Συνέλευση του νέου οργάνου της Συνομοσπονδίας του Γενικού Συμβουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο των Ηπειρωτών Κλεισθένους 15, την Τετάρτη 26 Μαΐου.Αποτελεί ένα καινοτόμο θεσμικό όργανο, που αποτελείται από τους προέδρους των Αδελφοτήτων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών που απαρτίζουν την ΠΣΕ και το οποίο θα συγκαλείται δύο φορές το χρόνο ή και εκτάκτως αν σημαντικά γεγονότα και καταστάσεις επιβάλλουν.Αν και συμβουλευτικού χαρακτήρα προς το Δ.Σ. της ΠΣΕ, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην όλη πορεία του ηπειρωτικού αποδημικού κινήματος, ενισχύοντας σημαντικά την άμεση αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ βάσης και κορυφής. Δίνεται έτσι η ευκαιρία άμεσης αλληλοενημέρωσης των δραστηριοτήτων των οργανώσεων, κατανόησης και αντιμετώπισης των αδυναμιών τους, γνωστοποίησης ευρύτερων προβλημάτων που αφορούν τις ίδιες, αλλά και την Ήπειρο και κυρίως άμεσης και συλλογικής αντιμετώπισης αυτών. Παράλληλα αποτελεί και δεξαμενή εμπλουτισμού και στελέχωσης διαφόρων ενισχυτικών, του έργου της ΠΣΕ, επιτροπών, όπως Τύπου, Πολιτισμού, Νεολαίας κλπ, πράγμα που βρήκε άμεση και ομόθυμη ανταπόκριση από όλα τα μέλη της Συνέλευσης.Μετά από μακρό και γόνιμο διάλογο, εκλέχτηκαν οι: η κυρία Μαρία Νάκη, ο κύριος Γιώργος Διώχνος και ο κύριος Βασίλης Τζούμας, οι οποίοι με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΕ θα απαρτίζουν την συντονιστική επιτροπή του οργάνου, του οποίου το έργο αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες.
πηγή

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ

Λιγότερη ύλη στα θετικά μαθήματα
Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ
Μαχαίρι στην ύλη των θετικών μαθημάτων, από τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο, βάζει το υπουργείο Παιδείας, φθάνοντας ακόμα και στην κατάργηση (ουσιαστικά) της μεθόδου εγχειριδίων που έχουν επικριθεί έντονα (βλ. Μαθηματικά και Φυσική Ε' και Στ' Δημοτικού).

Η συνενοχή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην δικαστική δολοφονία των "εξι"

 Στην επικαιρότητα βρίσκεται για άλλη μια φορά η "δίκη των έξι", λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο και της αγωγής που κατέθεσαν Μικρασιατικοί και Ποντιακοί σύλλογοι ως έχοντες έννομο συμφέρον από το κλείσιμο άλλης μιας πληγής στην εθνική συλλογική μνήμη. Εμείς τις θέσεις μας για