Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Λιγότεροι μαθητές σε ιδιωτικά σχολεία

Κυρίως από τα μεσαία οικονομικά στρώματα 
Λιγότεροι μαθητές εκτιμάται ότι θα είναι στα ιδιωτικά τον Σεπτέμβριο.Οι εγγραφές μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία για την προσεχή σχολική χρονιά, θα είναι άλλος ένας δείκτης των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική οικογένεια, λένε οι ιδιοκτήτες και (κυρίως) οι εκπαιδευτικοί. Οι σχολάρχες πιστεύουν ότι τα καταξιωμένα εκπαιδευτήρια δεν θα θιγούν, ενώ οι

Για ένα Πανεπιστήμιο Αριστείας, Ελευθερίας και Ευθύνης

Εμμανουήλ  Γ. Φραγκούλης
Καθηγητής Βιοχημείας, πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας και Διευθυντής του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Κλινικής Βιοχημείας - Μοριακής Διαγνωστικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών από το 2009, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοχημικών Εταιρειών (European Biochemical Societies).

Διαμαρτυρία για το όριο αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών

 Ούτε να ακούσουν θέλουν φοιτητές, μαθητές και αδιόριστοι καθηγητές για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση. Έξω από τη βουλή θα βρεθούν την Πέμπτη το απόγευμα οι οργανώσεις των νέων που αντιτίθενται στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση.