Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Οι κίνδυνοι για τα μωρά της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Τα παιδιά που γεννιούνται με τις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση κ.α.) αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο, σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό, να εμφανίσουν δυσπλασίες και παραμορφώσεις, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία επισημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται κατάλληλα (κάτι που τώρα δεν γίνεται πάντα από τους γιατρούς) σχετικά με τους αυξημένους πιθανούς κινδύνους.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Νέα δεδομένα στη Μέση Ανατολή
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα σήμανε την αποτυχία της τουρκικής διπλωματίας να προτείνει, με τη βοήθεια της Βραζιλίας, μια λύση στο πρόβλημα αυτό παρακάμπτοντας το Συμβούλιο και κυρίως τα μόνιμα μέλη του. Επιπλέον η απόφαση αυτή του

Σήμερα κρίνεται η βαθμολόγηση των πανελλαδικών

 Το υπουργείο Παιδείας τροποποίησε την υπουργική απόφαση για την πληρωμή των βαθμολογητών των πανελλαδικών εξετάσεων και τώρα μένει να λάβει τις αποφάσεις της η ΟΛΜΕ. Η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει «παγώσει» προκαλώντας έντονη ανησυχία στους μαθητές, καθώς οι εκπαιδευτικοί απέχουν διαμαρτυρόμενοι για το ύψος των αποζημιώσεων.

Αβέβαιο το μέλλον για δύο Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου

Με «λουκέτο» απειλείται αυτό της Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα
Στο… εκτελεστικό απόσπασμα οδηγείται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο.
Μετά την αδυναμία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία αποκάλυψε δημόσια ο απερχόμενος Πρύτανης Ιωάννης Γεροθανάσης, να ανταποκριθεί στα  στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα, καθώς  και την αναμενόμενη συγχώνευση σχολών, τώρα πλήττεται και το ΤΕΙ Ηπείρου.