Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Τα βιβλία ανεβάζουν το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών

Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια όπου οι γονείς διαθέτουν πολλά βιβλία, έχουν συνήθως στη συνέχεια αυξημένο μορφωτικό επίπεδο, ενώ αντίθετα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς βιβλία γύρω τους, εμφανίζουν αργότερα χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης (αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Γονείς στη Βρετανία ιδρύουν το δικό τους σχολείο


Οι γονείς ή οι φορείς στη Βρετανία που επιθυμούν να ιδρύσουν το δικό τους σχολείο -το οποίο ωστόσο θα χρηματοδοτείται από το κράτος- καλούνται από σήμερα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, στο πλαίσιο προγράμματος που προωθεί η νέα κυβέρνηση με στόχο μία εκπαιδευτική πολιτική που θα παραχωρεί περισσότερη ελευθερία στα σχολεία.
Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε ήδη έντυπα αιτήσεων για τους φορείς που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν τα -όπως τα αποκαλεί ο νέος υπουργός Παιδείας Μάικλ Γκόουβ- "ελεύθερα σχολεία". Το πρόγραμμα βασίζεται στο σουηδικό μοντέλο όπου ανεξάρτητοι φορείς, κερδοσκοπικοί ή μη, μπορούν να ιδρύσουν σχολεία τα οποία χρηματοδοτούνται μεν από το κράτος, αλλά δεν υπόκεινται στον έλεγχό του.