Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Οι ωκεανοί «πνίγονται» στο διοξείδιο του άνθρακα


Οι ωκεανοί απορροφούν μεγάλο ποσοστό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται η χημεία τους με γρηγορότερους ρυθμούς και να δηλητηριάζονται τα θαλάσσια οικοσυστήματα λόγω της τοξικότητα τους.

Δημόσιο λύκειο με... αέρα ιδιωτικού

Επιχειρείται το κλείσιμο της ψαλίδας δημόσιας 
και ιδιωτικής εκπαίδευσης 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας (ΤΑ ΝΕΑ)
Σε σχολικές διατριβές και εργαστηριακές ασκήσεις θα επιδίδονται κατά τα ερχόμενα σχολικά έτη οι μαθητές των δημόσιων λυκείων, καθώς οι ερευνητικές εργασίες σε κάθε μάθημα και οι εργαστηριακές ασκήσεις στις Φυσικές Επιστήμες πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα όπως γίνεται στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία.

'H ANΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ', ΛΕΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Η ανθρώπινη φυλή θα εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, αδυνατώντας να επιβιώσει από την έκρηξη του πληθυσμού και την αλόγιστη κατανάλωση, σύμφωνα με τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του Αυστραλού καθηγητή μικροβιολογίας Φρανκ

Η Ελληνική Γλώσσα

Η κυρία ΑνναΔιαμαντοπούλου (στο σκίτσο) κλιμακώνει τις προσπάθειες για να μαθαίνουν οι νέοι (καλά) ελληνικά. Μου λένε ότι η υπουργός Παιδείας θα πρωτοστατήσει σε κλειστή Συνάντηση Εργασίας για την Ελληνική Γλώσσα και τη Γλωσσική Αγωγή (την οποία οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 28 και 30 Ιουνίου το

Ανακαλύφθηκε νέος πρόγονος του ανθρώπου

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων βρήκε στην Αιθιοπία και μελέτησε ένα τμήμα σκελετού ηλικίας 3,58 εκατ. ετών, που εκτιμούν ότι ανήκει σε ένα πρώιμο πρόγονο του ανθρώπου, συγγενή της διάσημης «Λούσι» και αρχαιότερο κατά περίπου 400.000 χρόνια σε σχέση με αυτήν.