Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Ελληνική Ερευνητική Πρωτοπορία (από τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ)

Με την ευκαιρία της επίσκεψης  ΖΑΚ ΦΡΕΣΚΟ στην Ελλάδα, πρωτοπόρου επιστήμονα-ερευνητή και δημιουργό του προγράμματος Αφροδίτη , παρουσιάζουμε μια επιστημονική Ελληνική παγκόσμια πρωτοπορία , την πλωτή μονάδα

Διευκρινίσεις Διαμαντοπούλου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου από την 42η σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ που έγινε στην Καλαμάτα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ή καταργήσεων τμημάτων και αν γίνεται διαχωρισμός σε

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Προσπαθούν να επιβάλουν την «αξιολόγηση»!

Η προώθηση της «αξιολόγησης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από «επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων» λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο ίδρυμα και συγκεκριμένα στο τμήμα του Φυσικού. Πανεπιστημιακοί καθηγητές που διδάσκουν στο εξωτερικό και αποτελούν την παραπάνω επιτροπή διερευνούν το τμήμα στα πλαίσια της διαβόητης «αξιολόγησης» που αποτελεί μοχλό για την ενίσχυση της λειτουργίας των πανεπιστημίων με τα κριτήρια της «ελεύθερης αγοράς».Προκειμένου, μάλιστα, να αποφύγουν τις αντιδράσεις για την εφαρμογή των