Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΚΑΖΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ...

Για όσους από σας δεν το 'χουν ακόμη καταλάβει, άνθρακες η διαφάνεια που ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας. Η Καθηγήτρια Στέλλα Πριοβόλου προσέλαβε τον κανακάρη της Βασίλειο ως διδάσκοντα του Π.Δ. 407 στο Τμήμα Ιταλοϊσπανικής

Εντός του Ιουλίου διορισμοί στα σχολεία

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι διορισμοί στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε η κυβέρνηση προς την ΕΕ προβλέπονται μόνο 3.000 διορισμοί στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια

ΛΑΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ.."ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤHΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ" 
Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».