Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

"Έφυγε" ο Παύλος Βράλλης

Ο διάσημος γλύπτης και ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλος Βρέλλης, έφυγε σήμερα σε ηλικία 87 ετών.
Γεννημένος στα Γιάννενα στις 25/3/1923, ορφάνεψε σε ηλικία 4 ετών από μητέρα. Εννέα χρόνια αργότερα χάνεται και ο πατέρας του. Η θεία του, Σοφία Παραμυθιώτη, αδερφή της μητέρας του, τον μεγαλώνει και τον σπουδάζει. Ο ρόλος της, τόσο σαν

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απεξάρτηση

Απεξάρτηση μέσω του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά 481 χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών υποστήριξε, μέσα στο 2009, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ που υλοποιείται με τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ αναφέρει η Ελευθεροτυπία (21/7/2010).

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Ξενοφώντας Δρόσος*
Τριάντα έξι χρόνια πέρασαν  από την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας. που διάβηκε από τις συμπληγάδες πέτρες  της εφτάχρονης δικτατορίας . Αυτή η δικτατορία υπήρξε το δημιούργημα της ίδιας της δεξιάς παράταξης, ανέτρεψε πραξικοπιματικά  τον νόμιμο  καθιστώς στην Κύπρο  για να εγκαταστήσει  αντρίκελο της αρεσκείας της . Έτσι υπήρξε η αφορμή  της εισβολής  των Τουρκικών δυνάμεων  και να καταλάβουν το 37% του κυπριακού εδάφους  με όλες τις γνωστές συνέπειες για τον Κυπριακό λαό. Το δικτατορικό καθεστώς στην Ελλάδα εκπλήρωσε το σκοπό του . Όμως ήταν αδύνατη η παραμονή του στην εξουσία  με τα τόσα δεινά  που έφερε στη χώρα μας, διότι το καθεστώς απομονώθηκε  απομονώθηκε από όλους τους Διεθνείς οργανισμούς   εκτός του  ΝΑΤΟ.
Το καθεστώς επιβλήθηκε στους Έλληνες  με την στήριξη  εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων  (ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ) και μετά από  τα  έξι πέτρινα χρόνια  είχε ως αποκορύφωμα την εξέγερση των φοιτητών στο πολυτεχνείο  για να τελειώσει  η θητεία της με την απόπειρα  της δολοφονίας κατά του προέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας Αριεπισκόπου Μακαρίου. Αιτία να εισβάλουν οι τουρκικές