Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Κινδυνεύει το Αιγαίο;
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
  Αυξάνονται τελευταία οι αναλύσεις σε ξένα ΜΜΕ και αυτές που προέρχονται από διάφορες δεξαμενές σκέψης που κάνουν λόγο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να χάσει τα νόμιμα δικαιώματά της στο Αιγαίο. Οι αναλύσεις αυτές βασίζονται στην αδυναμία που

Πανελλαδικές: θρίλερ με τις σχολές μεσαίας ζήτησης

Στις υψηλής βαθμολογίας σχολές δεν αναμένεται μεγάλη μείωση
Στις μεσαίας ζήτησης και βαθμολογίας σχολές θα «παιχτεί» εφέτος το... θρίλερ της εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Είναι η κατηγορία που διχάζει τους εκπαιδευτικούς ως προς τις εκτιμήσεις τους για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι βάσεις. Ετσι, από τη μια υπάρχει η... τάση που υποστηρίζει ότι - με βάση τη βαθμολογική κλιμάκωση και την κατάργηση του «10»οι βάσεις σε αυτές τις σχολές θα πέσουν ακόμη και σημαντικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Από την άλλη, με βάση τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, μερίδα εκπαιδευτικών επισημαίνουν ότι οι βάσεις στη μεσαία κατηγορία θα παρουσιάσουν διακυμάνσεις ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο.