Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Άλλο ένα κατόρθωμα του υπουργείου Παιδείας...

Μετά το παρολίγο τίναγμα στον αέρα της βαθμολόγισης των γραπτών των πανελληνίων, η κα Διαμαντοπούλου και ο εκλεκτός της πολυδιαφημισμένος Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κος Μητσός εξακολουθούν να μεγαλουργούν.

Υποψήφιοι: Προτίμησαν να... μείνουν σπίτι

Σπουδές κοντά στον τόπο κατοικίας τους ή με επαγγελματική
προοπτική επέλεξαν οι περισσότεροι 
Η εικόνα με τους μαθητές να στριμώχνονται για να πληροφορηθούν τη σχολή εισαγωγής τους και γονείς να τους συνοδεύουν αγχωμένοι, ανήκει στο προψηφιακό παρελθόν της χώρας. Ελάχιστοι μαθητές πήγαν χθες στα σχολεία τους για να μάθουν αν και πού θα σπουδάσουν τη νέα εκπαιδευτική σεζόν. Ακόμα και οι λίγοι που πήγαν περισσότερο το έκαναν για τη βόλτα, αφού ήδη γνώριζαν αν οι κόποι τους ανταμείφθηκαν ή όχι. « Εφέτοςήρθαν ελάχιστοι για να δουν τα αναρτημένα αποτελέσματα. Η τεχνολογία σού επιτρέπει να μάθεις πού θα σπουδάσεις από το σπίτι σου ή ακόμα και από την παραλία μέσω Διαδικτύου» λέει ο Γιάννης Δρίλλιας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολείο της Ηλιούπολης, ο οποίος υπήρξε ο... κομιστής της λίστας με τα ονόματα των επιτυχόντων στο σχολείο του.

Ενα ηλιακό σύστημα «ξαδελφάκι» μας

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκανε επιστημονική ομάδα στο Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο (ΕSΟ) στη Χιλή. Σε απόσταση 127 ετών φωτός από εμάς, στον αστερισμό της Υδρας, εντοπίστηκε ένα ηλιακό σύστημα που αποτελείται από ένα μητρικό άστρο με μέγεθος ανάλογο με αυτό του Ηλιου γύρω από το οποίο κινούνται τουλάχιστον πέντε πλανήτες. Το άστρο ονομάστηκε ΗD 10180 και το πλανητικό σύστημα γύρω του είναι το μεγαλύτερο που έχει

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 15.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την πρόσληψη 15.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών θέσεων στα σχολεία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του διοικητικού

Η απαντηση της αντιπολιτευσης για την παιδεια

Για δραματική υποβάθμιση της παιδείας και απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έκανε λόγο για θλιβερά αποτελέσματα, τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της.