Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Η αργία του Αγίου Πνεύµατος


Ο κ. Γιώργος Σµοκοβίτης, από τη Λαµία, γράφει για τη διαφορετική µεταχείριση πολιτών κατά την αργία του Αγίου Πνεύµατος.
«Η Αγία Τριάς είναι οµοούσιος και αδιαίρετος.
Και είναι το ίδιο για όλους τους χριστιανούς χωρίς καµία άλλη διάκριση.  Διαιρούν όµως και διασπούν αυτή την ενότητα και εισάγουν διάκριση πολύ µακράν της χριστιανικής πίστεως αλλά και της ισότητας των χριστιανών ενώπιον Θεού όσοι καθιερώνουν αργία εορτής του Αγίου Πνεύµατος αλλά για µερικούς µόνο

Η κρίση δεν άγγιξε τα φοιτητικά ενοίκια...

Σταθερές ή και ελαφρώς αυξημένες, οι τιμές σε 
γκαρσονιέρες και δυάρια ζορίζουν γονείς 
και φοιτητές που πέρασαν σε άλλη πόλη
Υπάρχει τελικά και ένα τμήμα της ελληνικής οικονομίας που αντέχει στην κρίση- προς μεγάλη όμως δυσαρέσκεια χιλιάδων γονέων που είναι αναγκασμένοι να υποστηρίξουν οικονομικά τις σπουδές των παιδιών τους σε ξένη πόλη. Ο λόγος για την

Πανελλαδικές και τριτοβάθμια εκπαίδευση: Οι μεγάλες αλλαγές

Οι δέκα βασικές αλλαγές στη Δευτεροβάθμια 
και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 
και νέο εξεταστικό σύστημα:
Oι αλλαγές αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το ερχόμενο έτος, με ορισμένες διορθωτικές κινήσεις στο ισχύον εξεταστικό σύστημα και τον νέο νόμοπλαίσιο για τα πανεπιστήμια, και θα ολοκληρωθούν το 2013-14 με το νέο εξεταστικό σύστημα.
1 ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (χωροταξική και θεματική) στο σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για «νέο τοπίο» έκανε λόγο η κ.