Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Λουκέτο σε «πανεπιστήμιο» από το υπουργείο Παιδείας

Το σφράγισμα των εγκαταστάσεων του «American University of Athens» και την αφαίρεση όλων των σχετικών επιγραφών από το χώρο ζήτησε από την Αστυνομία το υπουργείο Παιδείας. 
Όπως ανακοίνωσε, το ίδρυμα διαφημίζεται παρανόμως ως

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Αρτον και θεάματα…
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Αρτον και θεάματα... Η ιστορική φράση μας έρχεται από τη Ρώμη, αν και πέρασε αργότερα και στο Βυζάντιο, όταν ο αυτοκράτορας πρόσφερε στον λαό ψωμί (σιτάρι για την ακρίβεια) και αναψυχή με διάφορα θεάματα, έτσι που να μην τον απασχολούν τα δύσκολα και μεγάλα προβλήματα. Από τότε όλες οι εξουσίες, αλλά κυρίως

Σάλος στη Γερμανία από βιβλίο μέλους της Bundesbank

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το βιβλίο του μέλους της Βundesbank και πρώην υπουργού Οικονομικών του Βερολίνου Τίλο Σαραζίν για τα σχόλιά του σχετικά με τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους μετανάστες.
Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Deutschland schafft sich ab» (Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της) και κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Σάλος έχει προκληθεί με το νέο σύστημα μοριοδότησης για τις εξετάσεις του δημοσίου, ΑΣΕΠ, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών συγκεκριμένα:
- Η ύλη όλων των γνωστικών πεδίων αυξάνεται κατά 40%.
- Αλλοτροιώνονται τα μόρια από όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ

Δρόμοι για μετά το Λύκειο
Ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης Σπουδές στο εξωτερικό Ανοιχτό πανεπιστήμιο
ΤΟΥ Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr
Οι σπουδές στα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι μονόδρομος. Κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι και νέες, απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου, οι οποίοι είτε δεν