Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Τα διλήμματα της Γερμανίας
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες οι αναλύσεις αλλά και τα ερωτηματικά για το μελλοντικό ρόλο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή σκηνή αλλά και γενικότερα για την παρουσία της στο διαμορφούμενο νέο διεθνές σκηνικό. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως μετά από σχεδόν ένα αιώνα άτυχων περιπετειών, με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και τη διαίρεσή της στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η σημερινή Γερμανία, ενοποιημένη πια, έχει ενηλικιωθεί. Ταυτόχρονα ό,τι δεν πέτυχε με τους πολέμους το

Κέρκυρα: Αιφνιδιαστική κατάληψη στο Αχίλλειο μουσείο

Κεντρικό αίτημα των εργαζομένων είναι 
η διασφάλιση της εργασίας τους
Αιφνιδιαστική κατάληψη στο Αχίλλειο Μουσείο της Κέρκυρας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του πρώην καζίνο Κέρκυρας με αίτημα την διασφάλιση της εργασίας τους. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, έχοντας μοναδικό αίτημα την αναγνώριση της μονιμότητας της εργασίας τους και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους.

Δύσκολη σχολική χρονιά για την τσέπη των γονιών - 350 ευρώ για σχολικά είδη!

Δυσβάσταχτο και αυτό το κόστος για πολλές οικογένειες που μέσω κρίσης βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει. Αν και υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά των εμπόρων να κρατήσουν σταθερές τις τιμές στα σχολικά είδη αυτό τον χειμώνα, φαίνεται πως για μια οικογένεια το οικονομικό βάρος δεν θα αλλάξει και πολύ. Από το ρεπορτάζ του Newsit προκύπτει ότι σύμφωνα με τις ενδεικτικές τιμές τις αγοράς χρειάζονται τουλάχιστον ευρώ για τον καθιερωμένο σχολικό εξοπλισμό ενός παιδιού.

Πνευματική χρεοκοπία

Συντάκτης: Σπύρος Εργολάβος*

ergolabos_gia_branoysh
Τα νέα είναι γνωστά: Υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μπήκαν σε σχολές με βαθμούς 3,4 και 5, ακόμα και κάτω της μονάδας (0,91). Η εκπαίδευση της πατρίδα μας σε πλήρη διάλυση, η πνευματική χρεοκοπία του τόπου σε όλο το τραγικό μεγαλείο.
Μέσα σ' αυτό το εκπαιδευτικό και εθνικό βάραθρο, εφτά στους δέκα πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών δηλώνουν, σύμφωνα με