Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κλείνουν άλλα πέντε κολέγια – Στο στόχαστρο τώρα και ιδιωτικά ΙΕΚ

 Άλλα πέντε κολέγια κλείνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας για παραπλανητικές διαφημίσεις και λειτουργία χωρίς άδεια, ενώ στο «στόχαστρο» μπαίνουν τώρα και ιδιωτικά ΙΕΚ.
«Στόχος είναι να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η εφαρμογή του νόμου» ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά, γύρω στους 5.000 σπουδαστές κολεγίων που λειτουργούν χωρίς άδεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα, καθώς έχουν πληρώσει τα δίδακτρα και περίμεναν να ξεκινήσουν σύντομα τα μαθήματα.

Σχολικά είδη, ο εποχικός γονικός μπελάς

Oι μαθητές στα θρανία και οι γονείς στα... ταμεία. Την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και ήδη στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα χαρτικών ειδών παρατηρείται ο συνήθης κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνωστισμός. Οπως προκύπτει μάλιστα από μια έρευνα αγοράς, το... σχολικό καλάθι μπορεί να γεμίσει με κόστος από 33 ως και 164 ευρώ! Το κόστος της πρώτης ημέρας δε στο