Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η αγοραία «απώθηση» του ρεαλισμού

Tου Χρηστου Γιανναρα
Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρωπολογικού τύπου που πλεονάζει σε κοινωνίες ή εποχές παρακμής, είναι η παράκαμψη της λογικής. Δηλαδή της κριτικής λειτουργίας του νου. Και πρωταρχικό πεδίο για να λειτουργήσει κριτικά ο νους, είναι να μεταφράζει το λογικό άτομο τις ανάγκες του σε στόχους. Να ιεραρχεί τους στόχους, να συνάγει προτεραιότητες, να κρίνει αν πραγματοποιούνται και σε ποιο ποσοστό οι στόχοι του, πόσο σωστά (μεθοδικά) τους επιδιώκει.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Οι αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Η προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ συνέπεσε με την πρωθυπουργία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ. Πρόκειται για δύο προσωπικότητες με διαφορετικές πολιτικές ευαισθησίες και με διαφορετική αντίληψη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Ομπάμα, αν και από την αρχή υποχρεώθηκε να