Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η εκπαιδευτική πραγματικότητα και η αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα

Του Γιώργου Τρούλη*
Η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί την ύψιστη μορφή κοινωνικής δράσης σε μια οργανωμένη κοινωνία. Μια κοινωνία που σέβεται τα μέλη της, που ενδιαφέρεται, που νοιάζεται και την απασχολεί το μέλλον της νέας γενιάς αλλά και η ίδια η εξέλιξή της, επενδύει σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή η επένδυση δεν μπορεί να λογιστεί διαφορετικά παρά μόνο ως προικοδότηση της νέας γενιάς παρέχοντάς της τα απαραίτητα εχέγγεια για μια

Υπουργείο Παιδείας: Συνάντηση διαλόγου την Κυριακή για τις αλλαγές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ στους Δελφούς

Συνάντηση διαλόγου και εργασίας στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οργανώνει το υπουργείο Παιδείας το πρωί της Κυριακής στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

«Κάντε τόπο στις κούκλες!»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Της Βίκυς Χαρισοπούλου
Μία από τις  κούκλες του  κουκλοθεάτρου  της Κορέας  που θα 
εντυπωσιάσουν   παίζοντας  ακόµη και παραδοσιακή   µουσική
Το κουκλοθέατρο και η παντοµίµα από όλο τον κόσµο έχουν την τιµητική τους από σήµερα σε µια µεγάλη γιορτή που έχει γίνει θεσµός για την πόλη . Η «Κουκλόπολη» είναι η µοναδική συναυλία κουκλοθέατρου στον κόσµο η οποία παρουσιάζει µε µαγικό τρόπο τραγούδια και χορούς από την Κορέα