Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΣ

Οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Τον τελευταίο καιρό δίνεται η εντύπωση πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράν είναι ιδανικές. Είναι γεγονός ότι η Άγκυρα έχει αναπτύξει τις σχέσεις της με την Τεχεράνη παρέχοντάς της μάλιστα μια σχετική υποστήριξη στο θέμα του πυρηνικού της προγράμματος για το οποίο δέχεται τις επιθέσεις των ΗΠΑ και

Greek statistics και στην παιδεία

Συνενώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ με συγχωνεύσεις, συνενώσεις και καταργήσεις τμημάτων, προτείνει το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο νόμο-πλαίσιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κάτσε λοιπόν στ' αβγά σου...

Η «ξεχασμένη» αναφορά του κ. Παπανδρέου 
Το υπουργείο Παιδείας και η 
κοστολόγηση των συγγραμμάτων
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δίκη θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Είναι ακόμα ένα επεισόδιο στη μακρά ιστορία με τον τρόπο

Αλλάζουν όλα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η συνάντηση διαλόγου και εργασίας πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εκπροσώπων των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπροσώπων εκπαιδευτικών και παραγωγικών φορέων.

ΡΗΞΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ρεπορτάζ : Μ. Παπαματθαίου - Ε. Κόλλια 
(από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)


Πανεπιστήμια «εξωστρεφή και διεθνή», «κέντρα αριστείας», με ριζικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων περιφερειακά συμβούλια ΑΕΙ, αλλά και χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανά φοιτητή, αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση με τους πρυτάνεις όλης της χώρας στους Δελφούς.