Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Διαμαντοπούλου: "Το πανεπιστήμιο δεν είναι οίκος κανενός"

 Απαντήσεις στην κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές που ανακοίνωσε στα πανεπιστήμια έδωσε η Υπουργός Παιδείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ και στον Νικο Χατζηνικολάου.

Η έλλειψη κινήτρων στην εκπαίδευση ως παράγοντας στασιμότητας και οπισθοδρόμησης

Η αναγκαιότητα των κινήτρων στη μαθησιακή διαδικασία είναι αδιαμφισβήτητη και πολυσυζητημένη από όλους τους μεγάλους θεωρητικούς της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Είναι στο χέρι του εκπαιδευτή να αναγνωρίσει τα κίνητρα των

76 κενές οργανικές θέσεις έχει το πανεπιστήμιο

Το ακαδημαϊκό ίδρυμα τονίζει μεταξύ άλλων στην αίτησή του ότι το διοικητικό προσωπικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ενώ τονίζει ότι με τη λήξη των συμβάσεων έργου και την αποχώρηση των συμβασιούχων

ΕΝΕΡΓΩΣ

Το Κυπριακό ως σύνθετο ζήτημα
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Τα παιγνίδια των ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών δυνάμεων εις βάρος των «μικρών» και «αδύναμων» χωρών δεν αποτελούν σύγχρονο φαινόμενο. Ούτε βέβαια είναι άγνωστες και οι μεταξύ τους συμπράξεις προκειμένου να πλήξουν την πολιτική στάση και αντίσταση των «μικρών», άσχετα αν οι εν λόγω αποικιοκρατικές

Επιτροπή για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πρυτάνεις και πρόεδροι πανεπιστημίων απ’ όλο τον κόσμο 
Την ειδική επιτροπή που θα συμβουλεύσει την κυβέρνηση στις αλλαγές που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Η επιτροπή θα απαρτίζεται από πρυτάνεις και προέδρους πανεπιστημίων από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία, αλλά και από πρώην υπουργούς Παιδείας, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

«Εισηγούμαι απόρριψη του σχεδίου αξιολόγησης»

Η φιλοσοφία του είναι εξαιρετική, αλλά η προοπτική 
υλοποίησής του είναι προβληματική  
Δ.ΜΙΚΕΛΛΙΔΗΣ:
Φωτογραφία
Συνήθως η έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς είναι κάπως επεισοδιακή λόγω των διαφόρων προβλημάτων και εκκρεμούντων ζητημάτων, αλλά αναμφίβολα η φετινή μονοπώλησε το ενδιαφέρον, όχι μόνο όσων ασχολούνται με την Εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης. Κι αυτό διότι, φέτος μεταξύ

Ντελίβερι διδακτορικά!