Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι 5 αλλαγές στον νέο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών

Με πέντε σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός των  εκπαιδευτικών:  
α. Δεν θα υπάρχει στην προκήρυξη αριθμός προσφερόμενων θέσεων  

Ο καθηγητής Αλέξης Λυκουργιώτης πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

Με τριετή θητεία
Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην πρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου Αλέξης Λυκουργιώτης ορίσθηκε την Τρίτη για τριετή θητεία, νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ύστερα από διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η σφαίρα που άλλαξε το μέλλον

Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη
  Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, ακόμη και μικροί μαθητές που ετοιμάζονταν για την προσευχή, προτού να μπουν στις τάξεις τους, έβλεπαν τους μεγαλύτερους και τους καθηγητές να σιγοψιθυρίζουν μεταξύ τους: “Σκότωσαν τον γαμπρό του Μητσοτάκη”.

«Ο Ηρακλής ήταν παγκόσμιος γεωλόγος και μηχανικός»

Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο .Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στα πανεπιστήμια

10+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
Το σύστημα των «πελατειακών σχέσεων» επιχειρεί να σπάσει η κυβέρνηση με τον νέο νόμο-πλαίσιο που θα ψηφιστεί το 2011
Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από την περίοδο του νόμου-πλαισίου του 1982 - άλλαξε τη μορφή των πανεπιστημίων ριζικά- αρχίζει από την κυβέρνηση σε μια περίοδο με ανοιχτά πολλά κοινωνικά μέτωπα. Στο «στόχαστρο» μπαίνει τώρα η διαπλοκή στα ΑΕΙ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα αντιμετωπίζει τις προτάσεις για