Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Αρχαιολόγοι εντόπισαν τμήμα γιγαντιαίου αγάλματος

Του φαραώ Αμενχοτέπ Γ΄ στο Λούξορ
 Σημαντική ανακάλυψη αποτελεί η ανασκαφή ενός τμήματος αγάλματος, ηλικίας άνω των 3000 ετών, που ανήκε στο φαραώ Αμενχοτέπ Γ΄, τον παππού του Τουταγχαμών.

Πώς παρουσιάζεται η Eλληνική Eπανάσταση (1821) στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Κατσουλάκος Θεόδωρος και Τσαντίνης Κώστας
από το: http://www.24grammata.com/?p=2905
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία. Τα σχόλια  και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του. ΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ.  Εκκρεμές”

Στη φοροκάρτα και οι μαθητές για το τετράδιο και την τυρόπιτα

Φορολογική κάρτα συναλλαγών δεν θα πάρουν μόνο οι φορολογούμενοι, αλλά και περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές και φοιτητές. 
Η φορολογική ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς στα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Από το "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ"


«Μέσα σε έναν χρόνο έγιναν όσες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν τα προηγούμενα 30» είπε με μια γερή δόση υπερβολής η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (στο σκίτσο) σε πάνελ στη Βαρκελώνη στο οποίο

Ελληνικά on-line για ξένους

Το διαδικτυακό µάθηµα ξεκίνησε σε φοιτητές στον Καναδά 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εύη Σαλτού (ΤΑ ΝΕΑ)
Κινέζα καθηγήτρια των ελληνικών 
σπουδών βρίσκεται δίπλα στους 
φοιτητές, προκειµένου να τους λύνει τις απορίες που έχουν από το 
ιντερνετικό πρόγραµµα εκµάθησης. Περίπου 500 φοιτητές από τη Βόρεια 
Αµερική και άλλοι 1.000 από την Κίνα χρησιµοποιούν τον Νοήµονα Γλωσσικό 
Εκπαιδευτή «Οδυσσέα» για να µάθουν την ελληνική ιστορία και γλώσσα.
Αθήνα, Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Αρχαιολογικό, Βουλή, Δάσκαλος: είναι οι πρώτες λέξεις που εµφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή όταν ο χρήστης επιλέγει την κατηγορία «Λεξιλόγιο».