Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΕΡΓΩΣ

Ορόσημο η επίσκεψη Μεντβέντεφ
Του Κώστα Γουλιάμου*
H επίσημη κάθοδος Μεντβέντεφ από πολλές απόψεις μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο σημαντική ενδεχομένως επίσκεψη στην πολιτική ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, (ανα)γνωρίζοντας την πολιτική σημειολογία της επίσκεψης, τη χαρακτήρισε πρόσφατα στο Κυπρο-Ρωσικό Γκαλά ως ορόσημο για την περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των δεσμών σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς . Παράλληλα ένα ιδιαίτερο

ΚΚΕ : Καμία συναίνεση στις αλλαγές για την Παιδεία

Με κεντρική πολιτική θέση ότι δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα «σημαίνει συναγερμό και καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, που τα παιδιά τους βρίσκονται στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και στα σχολεία, όλο το λαό, σε οργανωμένο μαζικό πολιτικοποιημένο αγώνα».

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Δύσκολες μέρες
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Είναι πια γενικά παραδεκτό πως οι μέρες που έρχονται, η περίοδος μέχρι το τέλος του χρόνου, θα είναι δύσκολες για το μέλλον του τόπου. Είναι φανερό πως στον διεξαγόμενο διάλογο υπάρχουν χρονοδιαγράμματα όσο κι αν η δική μας πλευρά το αρνείται. Τα χρονοδιαγράμματα αυτά μας επεβλήθηκαν στην πράξη λόγω της δικής μας πολιτικής και της εμπλοκής μας χωρίς την αναγκαία