Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Πρόβλημα στο ΤΕΙ Ηπείρου από την αναστολή των προσλήψεων

80 θέσεις διδασκόντων θα μείνουν κενές 
Πρόβλημα λειτουργίας μπορεί να αντιμετωπίσει το ΤΕΙ Ηπείρου, μετά την αναστολή προσλήψεων, όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος. Έτσι υπάρχει, ουσιαστικά, πρόβλημα εκπαίδευσης των φοιτητών.

Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο των εκπαιδευτικών

Tου Πασχου Μανδραβελη 
pmandravelis@kathimerini.gr
 
Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) να έχουν όλα τα σχολεία ολιγομελή τμήματα, να προσληφθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις 7.500 θέσεις εκείνων που συνταξιοδοτούνται και γενικώς πιο

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 5 μέχρι 7 Οκτωβρίου 2010.

7.700 φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

 Οδηγός 
Τoυ Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr (Από ΤΑ ΝΕΑ)
Περίπου 80.000 νέοι και νέες, κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου και πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτουν κάθε χρόνο αίτηση συμμετοχής σε κάποιο από τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ. Σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ανοίγοντας τον φάκελο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο,

Ελευθερία και γλώσσα

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ 
 «Αυτό που λατρεύω στα ελληνικά κείμενα είναι η συνάντηση με τη γέννηση της έλλογης σκέψης... Ο Λόγος είναι το τείχος που προστατεύει από την κτηνωδία. Όποιος δεν ξέρει να εκφραστεί, όπως πολλοί νέοι σήμερα, τότε δεν του απομένουν παρά οι γροθιές, το ξυλοκόπημα, η ωμή, ανόητη και τυφλή βία».