Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κατάργηση της πληροφορικής στο Λύκειο!!!

Η ανακοίνωση είναι από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ) και αναφέρει τα εξής:
Υπογράψτε το ψήφισμα διαμαρτυρίας εδώ


Στο σχέδιο σχετικά με τη δομή του Νέου Λυκείου το οποίο διέρρευσε στις 2/10/2010 στον τύπο, διαφαίνεται ότι η Πληροφορική δεν έχει θέση σε αυτό, αντίθετα με άλλα θεωρητικά μαθήματα για τα οποία φαίνεται να υπάρχει θεαματική αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους.

Ανακαλύφθηκε νέα γλώσσα στη βορειοανατολική Ινδία

Γλωσσολόγοι ανακάλυψαν την κόρο, μία νέα γλώσσα, σε απόμακρη και απομονωμένη περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας, η οποία ήταν τελείως άγνωστη στους επιστήμονες έως τώρα.
Η παντελώς προφορική αυτή γλώσσα, κινδυνεύει με εξαφάνιση, καθώς ομιλείται πλέον μόνον από 800 άτομα, εκ των οποίων

Πώς παρουσιάζονται οι Βαλκανικοί Πόλεμοι στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων

Προστέθηκε από 24grammata

Θ. Κατσουλάκος, Κ. Τσατίνης
Το παρακάτω απόσπασμα είναι μετάφραση των σελίδων 169-175 από το σχολικό εγχειρίδιο της FYROM, Ιστορία της 3ης τάξεως Γυμνασίου των συγγραφέων: Vrado kartov. Ilija Kuzmunovski. Dimitar Mickoski, Damjan Lepceski. H μετάφραση και τα σχόλια αποθησαυρίστηκαν από το “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα σχολικά εγχειρίδια των Βαλκανικών κρατών”, Θ. Κατσουλάκος, Κ. Τσατίνης, εκδ. εκκρεμές.

Κατάληψη σε τουλάχιστον 100 σχολεία! - Υπ. Παιδείας: "Κάνετε καταλήψεις; Θα κάνετε σχολείο και το Σάββατο και τις αργίες!"

Η κατάσταση αντί να εκτονώνεται, όπως εκτιμούσε μέχρι χθές το  Υπουργείο Παιδείας, κλιμακώνεται.  Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σκληρύνει την στάση του. Η υπουργός Παιδείας

Η «Μακεδονική» των Σκοπίων και τα περί σλαβομακεδονικής μειονότητας

Γλωσσικές παραχαράξεις
Προστέθηκε από 24grammata
γράφει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Είναι αληθινά άξιο περιεργείας (και μελέτης) πώς μια τόσο μικρή χώρα, τα Σκόπια, μπορεί να έχει τόσο μεγάλες φιλοδοξίες (και απαιτήσεις) αλλά και τόσο μικρή επαφή με την πραγματικότητα. Επειδή μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες στην (έξωθεν