Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ιερά Σύνοδος κατά... σχολικών βιβλίων

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Το ψηφιακό σχολείο δεν είναι πολυτέλεια»

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για τη μεταρρύθμιση στο ελληνικό σχολείο. Ο "μαγικός" όρος που κυκλοφορεί σε όλα τα επίπεδα συζητήσεων είναι το νέο

Αυτη η καταληψη ειναι σκετη καταθλιψη !

 Γράφει ο:  Θόδωρος Γαλανόπουλος
Το καλοκαίρι έφυγε το φθινόπωρο ήρθε. Ήρθε μαζί με το σχολείο! Και το σχολείο μαζί με τις καταλήψεις ! Τι είναι η κατάληψη; Σχεδόν ταυτόσημο της κατάθλιψης. Στενοχώρια , απογοήτευση,

Το σχολείο γίνεται... ψηφιακό

Τα βιβλία θα είναι σε ψηφιακή μορφή και εμπλουτισμένα 
με πρόσθετο διαδραστικό υλικό
Αφροδίτη Παπακαλού στο skai.gr
 "Παρότι υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν πρέπει ούτε ένα παιδί να μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη τεχνολογική επανάσταση που γίνεται σε όλο τον κόσμο" τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου από τη Λήμνο κατά την παρουσίαση του ψηφιακού σχολείου, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Και το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά»

Κουράγιο Έλληνες… 
«Χρειαζόμαστε αισιοδοξία», είπε η Άννα Διαμαντοπούλου στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Βέβαια, η ίδια φρόντισε να μην αφήσει κανέναν να… αισιοδοξεί.
«Βρισκόμαστε σε μια γκρίζα κατάσταση. Και το 2011 το βλέπω πολύ δύσκολο. Από κει και πέρα όμως αρχίζει το μεγάλο στοίχημα. Θα πρέπει να χτίσουμε στην ανάπτυξη. Το 2010 και το 2011 μπαίνουν οι βάσεις για την ελπίδα, για να αλλάξει κάτι», είπε η υπουργός Παιδείας.
Newsbeast

Προβληματισμοί μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Σουζάννα Μαρία Νικολάου, Λέκτορας Π. Τ. Δ. Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και Λήδα Στεργίου, Λέκτορας Π. Τ. Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων