Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Είναι μύθος ότι η ελληνική δεν έγινε η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφο

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα αρέσουν σε πολλούς από εμάς. Είναι ωραίο και ανέξοδο να φουσκώνεις από εθνική υπερηφάνεια, όταν, μάλιστα, δεν είσαι υποχρεωμένος να θυσιάσεις τίποτα. Μία από αυτές τις υποθέσεις του εύκολου κλέους (τζάμπα μάγκας, θα

Ανήλικοι διέρρηξαν σχολεία και στη Λάρισα

του Μανώλη Bάια στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τρία κυλικεία σχολείων στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα είχαν γίνει στόχος της «άγουρης» συμμορίας διαρρηκτών που αποτελούνταν από δύο ανήλικα αγόρια και ένα οριακά ενήλικο! Η εξιχνίαση των διαρρήξεων οδήγησε τους τρεις νεαρούς ενώπιον της δικαιοσύνης με βαριές κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους 
γύρω από το Σύνταγμα
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περίπου 400 άτομα ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι ενώθηκαν με την πορεία των εργαζομένων στον ΟΣΕ.
Το βασικό σύνθημα των φοιτητών είναι «Όχι στην κατάργηση της δωρεάν Παιδείας».

Ενας ηλιακός «αετός» για την Βoeing

Μια συμφωνία ύψους 89 εκατ. δολαρίων (περίπου 68 εκατ. ευρώ) υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες μεταξύ της αμερικανικής αεροβιομηχανίας Βoeing και της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Αμυνας των ΗΠΑ DΑRΡΑ, στο

Σχολεία ώρα μηδέν!

Η ζοφερή πραγματικότητα..
Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά σε εξαγγελίες αλλαγών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, η πραγματικότα του ελληνικού σχολείου αποδεικνύεται ότι παραμένει ζοφερή.