Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Λόγω σπουδαιότητας του ζητήματος Στην Ολομέλεια του ΣτΕ τα δωρεάν -ή μη- μεταπτυχιακά

Λόγω σπουδαιότητας του ζητήματος
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει αν είναι συνταγματικές ή όχι οι διατάξεις του Ν. 3685/2010, που αφορούν στην κάλυψη από το Δημόσιο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών των πανεπιστημίων.

Ελληνές μαθητές για... μετάλλιο

 Παρά τις πενιχρές γνώσεις που λαμβάνουν από τα σχολικά βιβλία συγκριτικά με τους μαθητές άλλων χωρών, δύο μαθητές κατάφεραν για πρώτη φορά να διακριθούν στην Ολυμπιάδα Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα, αποσπώντας ισάριθμα χάλκινα μετάλλια.

Προβλήματα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

 Σοβαρά προβλήματα προκαλούνται στην επιμόρφωση, ειδικά στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, καταγγέλλει με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, το Δ.Σ.της ΟΛΜΕ.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:Η άνοδος της άκρας δεξιάς

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
  Οι πρόσφατες εκλογές στη Σουηδία, μια χώρα με μακρά σοσιαλδημοκρατική παράδοση καθώς και με παράδοση ανεκτικότητας, ανέδειξαν για πρώτη φορά ένα κόμμα της Άκρας Δεξιάς, τους «Σουηδούς Δημοκράτες». Το ακροδεξιό αυτό κόμμα υπό την ηγεσία ενός τριαντάχρονου πολιτικού, μπήκε στη Βουλή με

Η τιμή της γλώσσας

 
Την τιμή της γλώσσας υπερασπίζονται με υποδειγματικό τρόπο δύο κείμενα που εξωτερικά τουλάχιστον δεν μοιάζουν μεταξύ τους: ποιητικό το ένα, το άλλο πεζόμορφο· πρωτότυτο το πρώτο, μεταφρασμένο το δεύτερο· μεσοπολεμικό το πεζό, σύγχρονο το