Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Διαβάζει Καζαντζάκη στα... Κινέζικα


Λάτρης του Νίκου Καζαντζάκη δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας και νυν υπουργός των Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ. Και επειδή είναι και άριστος γνώστης της κινεζικής γλώσσας,

Προσλήψεις 100 αναπληρωτών για τα μουσικά σχολεία

Την πρόσληψη 100 εκπαιδευτικών, ως αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16, με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά σχολεία ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2010-11.

Η μεγάλη διήμερη μάχη και η απελευθέρωση των Γιαννιτσών (19 - 20 Οκτωβρίου 1912)

Μετά την μεγάλη νίκη του Ελληνικού στρατού στο Σαραντάπορο και την απελευθέρωση των Σερβίων, της Κοζάνης και της Κατερίνης το σύνολο των Ελληνικών μεραρχιών (ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V, VI,
VII) κινούνταν προς τα Γιαννιτσά με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ο Τουρκικός στρατός βρισκόταν σε συνεχή

Κάντε το παιδί σας να θέλει να διαβάσει

Δοκιμασμένες συμβουλές από γονείς,
εκπαιδευτικούς και παιδοψυχολόγους 
 Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα παιδί να αφήσει το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση για χάρη του βιβλίου, το οποίο αδυνατεί να ανταγωνιστεί την ψυχαγωγία που παρέχει η τεχνολογία σήμερα. Δεν είναι, όμως, αδύνατο.